DİYARBAKIR BAROSUNDAN ÇORUM VALİLİĞİNE PROTESTO

DİYARBAKIR BAROSUNDAN ÇORUM VALİLİĞİNE PROTESTO
DİYARBAKIR BAROSUNDAN ÇORUM VALİLİĞİNE PROTESTO

Tahir Elçi’nin öldürülmesinin üzerinden geçen 69 güne rağmen soruşturmada hala bir gelişme olmadığını belirten Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, “Çorum Valisi, Çorum Barosu Başkanı ve açıklamada bulunan avukatlar hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığında, akıl ve izanın almayacağı bir şekilde suç duyurusunda bulunmuştur. Buradan Çorum Valisini, yapmış olduğu suç duyurusu ve temsil ettiği zihniyet için protesto ettiğimizi de paylaşmak istiyorum” dedi.

img_7744.jpg

Diyarbakır Barosu avukatları, başkanları Tahir Elçi’nin öldürülmesinin üzerinden geçen 69 güne rağmen katilinin bulunamamasını eleştirerek bu hafta da adliye önünde oturma eylemi yaptı.

Diyarbakır Barosuna bağlı çok sayıda avukatın dün katıldığı anma ve oturma eyleminde konuşan Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, Tahir Elçi’nin katilleri bulunana dosyanın takipçisi olacaklarını söyledi.

 

img_7747.jpg

 Özmen’in konuşmasından satır başları şöyle:

‘Sokağa çıkma yasakları derhal kaldırılmalı’

 “ Bugün 69. gün ancak soruşturma dosyasında henüz hiçbir gelişme yok, fail yok veya failin arkasındaki karanlık odaklara dair bulunabilmiş bir iz ve emare yok.  Öte yandan Temmuz ayından bu yana bölgemiz çok zor koşullar altındadır. Sokağa çıkma yasakları 2 ay’ı aşkın bir süredir Sur İlçemizde devam etmekte. Bunun yanı sıra Cizre ve Silopi’de de iki ay’a yakın bir süredir hala sokağa çıkma yasakları, kent merkezleri kuşatılmışçasına abluka altına alınarak tüm şiddetiyle devam etmekte. Biz Diyarbakır Barosunca defalarca dile getirdik, Kürt sorunu ancak demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülebilir; silah, çatışma ve operasyonlarla çözülemez. Hepinizin bildiği üzere Cizre’de bir bodrumda sığınmış, ambulansın gitmediği, ulaşmadığı, sağlık hizmetinin kendilerine sunulmadığı ve tedavileri için hastaneye götürülmeyen vatandaşlarımız var. Ne yazık ki bunlardan bir kısmı hayatını kaybetti. Derhal o bodrumda bulunan vatandaşların kurtarılarak tedavilerinin yapılmasını talep ediyoruz. Yine bugün Cizre’de bir apartmandan yangın çıktı, apartman resmen ateşe verildi ve maalesef 9 hayatını kaybetti. Biz derhal sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması yönündeki talebimizi yineliyoruz.

img_7765.jpg

 

Sokağa çıkma yasağı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına tamamen aykırıdır’

Daha önce de belirttik, Anayasanın 13 ve 15. Maddesi temel hak ve hürriyetlerin ne şekilde ve nasıl sınırlandırılabileceğini, durdurulabileceğini düzenlemiştir. Söz konusu sokağa çıkma yasakları, uluslar arası mevzuatı bir yana bırakacak olsak bile, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına tamamen aykırıdır. Ayrıca değerli baro başkanımız Tahir Elçi’nin katledilmesi ile ilgili Çorum Barosunun Çorum Adalet Sarayı önünde yapmış olduğu basın açıklaması sonrasında Çorum Valisi, Çorum Barosu Başkanı ve açıklamada bulunan avukatlar hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığında, akıl ve izanın almayacağı bir şekilde suç duyurusunda bulunmuştur. Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı ise, yapılan suç duyurusu neticesinde herhangi bir suç oluşmadığı, söz konusu yapılan açıklamanın demokratik bir eylem olduğu açıklamasıyla takipsizlik kararı vermiştir. Buradan Çorum Valisini, yapmış olduğu suç duyurusu ve temsil ettiği zihniyet için protesto ettiğimizi de paylaşmak istiyorum.”

 

Haber: Ali Abbas Yılmaz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.