Diyarbakır Barosundan İsrail’e çağrı: Saldırganlığa son verin

Diyarbakır Barosundan İsrail’e çağrı: Saldırganlığa son verin
Diyarbakır barosu, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırgan politikalarını eleştirerek, saldırgan politikalarına son vermesini istedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır barosu, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırgan politikalarını eleştirerek, saldırgan politikalarına son vermesini istedi. Baro’nun yazılı açıklamasında, “Barış içerisinde yaşanılır bir Dünya için, tüm devletleri bu ve benzeri saldırgan politikalarına son vermeye çağırıyoruz” denildi.

Diyarbakır Barosunun yaptığı açıklamada, “İsrail güçleri, 8 Mayıs günü Şam Kapısı'nı kapatarak Mescid-i Aksa'ya ulaşımı engellemiş ve sonrasında teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere ses bombaları, plastik mermi ve gaz bombaları ile saldırmış, saldırıda 205 kişi yaralanmıştır. Bu saldırıların yanı sıra İsrail güçleri, Kudüs’ün doğusunda Şeyh Cerrah ve Silvan Mahallelerinde Filistinli aileleri zorla tahliye etmeye başlamıştır” ifadelerine yer verildi.

Din ve vicdan özgürlüğü ihlali

Açıklama şöyle devam etti; “Uluslararası toplumun, Birleşmiş Milletler Medeni Ve Siyasi Haklar Sözleşmesi ile güvence altına alınan din ve vicdan özgürlüğünü ihlal eden ve yine zorla yerinden ettirmeye yönelik İsrail Rejimi’nin hukuki olmayan ve  gayri insani girişimlere karşı suskunluğu, yeni ve ağır saldırıların habercisi olmuştur. Nitekim dün itibari ile İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyine savaş uçakları ile yaptığı saldırı sonucu son bilgilere göre 9'u çocuk en az 24 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklanmıştır. İsrail savaş uçaklarının, Gazze kentinin batısındaki Eş-Şatı Mülteci Kampına da hava saldırısı yaptığı belirtilmiştir.

‘İsrail saldırganlığa son vermelidir’

Kudüs, Ortadoğu’da çok inançlılığın ve çok kimlikliliğinin tarihi sembollerindendir. Bu hüviyetiyle çok kültürlü bir zenginlik sembolü olan bu toprakları tek tipleştirmeye yönelik İsrail rejiminin saldırgan politikalarını kabul etmiyoruz. Filistinlilerin zorla yerlerinden edilmelerini ve İsrail’in hak sahibi Filistinlilerin başta yaşam hakkı olmak üzere birçok uluslararası sözleşme ile güvence altına alınmış temel haklarına yönelik bu saldırıları ve girişimlerini kınıyoruz. Filistin halkı ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyor, ölenlere rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Filistinlilere karşı giderek Apartheid rejimine dönüşen İsrail’e, bu zorbalığa son vermesi çağrısında bulunuyoruz.

Barış içinde yaşanılır bir dünya

Barış çağrısı yapılan açıklama son bölümünde ise, şu ifadelere yer verildi; “İsrail'in, Kudüs'e ilişkin BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Kurulu kararları dâhil olmak üzere uluslararası hukuka aykırı gayri insani ve hukuk dışı uygulamalarına karşı başta Türkiye Hükümeti ve BM Genel Kurulu olmak üzere uluslararası tüm kurumları, engelleyici yaptırımları derhal gündeme almaya çağırıyor, uluslararası kamuoyunu Filistin halkı için harekete geçmeye davet ediyoruz. Barış içerisinde yaşanılır bir Dünya için, tüm devletleri bu ve benzeri saldırgan politikalarına son verme çağrımızı yeniliyoruz.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.