Diyarbakır Barosundan, jandarma komutanına suç duyurusu

Diyarbakır Barosundan, jandarma komutanına suç duyurusu
Diyarbakır Barosu, Amedspor’a yönelik kışkırtıcı ifadeler kullanan Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Afyon İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel’in, Amedspor-Afyonspor karşılaşması öncesi Amedspor'a yönelik kışkırtıcı ifadeler kullanması üzerine Diyarbakır Barosu suç duyurusunda bulundu. Baro’dan yapılan açıklamada, “Amedspor Kulübüne yönelik sözlü saldırıya ilişkin halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkmasına dair söylemlerde bulunan şahıs hakkında TCK’nın 216. Maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Afyon İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel'in bugün saat 19.00’da Hes İlaç Afyonspor’la karşı karşıya gelen Amedspor’a karşı kışkırtıcı ifadeler kullanmış ve görüntüler gündem olmuştu.

"Geri kalanı bize bırakın"

Müsabaka öncesi Afyonsporlu oyuncuların antrenmanını ziyaret eden Kırgel, “Gönlümüz sizlerle. Sizin işiniz futbol oynamak. Siz de onu gerçekten güzel yapıyorsunuz. Geri kalanı bize bırakın. Gerçekten Afyon’un sizin kazanmanıza ihtiyacı var. Hele hele Mersin’de yaşadığımız o terör eyleminden sonra gönlümden geçeni söylüyorum: Şöyle bir 5-0 eze eze yenerseniz, buradan onları göndeririz” ifadelerini kullanmıştı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.