Diyarbakır Barosu’ndan Seçmeli ders çağrısı

Diyarbakır Barosu’ndan Seçmeli ders çağrısı
Diyarbakır Barosu, 2023-2024 eğitim dönemi seçmeli dersler ile ilgili yaptığı açıklamada Kürtçe seçmeli derslerin seçilmesi çağrısında bulundu.

TİGRİS HABER - Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) orta dereceli okullarda (5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi kapsamında, Kürtçenin Kurmancî ve Zazakî lehçeleri seçmeli dersler arasında yer alıyor.Ortaokullarda, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında seçmeli derslerin tercih süreci başladı.Dersleri seçmek isteyen öğrenciler 20 Ocak’a kadar devam edecek bu süre zarfında başvuru yapabilecek.

Diyarbakır Barosu da yaptığı açıklamada Kürtçe ders seçiminin engellenmesinin bir hak ihlali olacağını hatırlatarak “Hiçbir okul idaresi seçilen ders için öğretmen olmadığını, materyal ve donanımın eksik olduğunu ileri sürerek dersin seçilemeyeceğini öne süremez. Böylesi bir durum bir hakkın açıkça ihlali olduğu için suç teşkil eder” ifadelerine yer verdi.

Baro Kurmanci, Zazaki ve Türkçe olarak paylaştığı açıklamasında çağrıda bulunarak “Asimilasyonun önüne geçmek, temel haklarımıza sahip çıkmak ve anadilimizi ileri taşımak adına Kurmanci/Zazaki seçmeli dersini seçelim. Çocuklarımızın bu hakkına engel olmaya çalışanlara karşı yanınında olduğumuzu unutmayınız. Bu konudaki en ufak bir problemde bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.