Diyarbakır Barosundan Semra Güzel açıklaması

Diyarbakır Barosundan Semra Güzel açıklaması
Diyarbakır Barosu HDP Milletvekili Semra Güzel’in şiddet görerek gözaltına alınmasına dair açıklama yaptı. Açıklamada, gözaltı uygulamalarının onur kırıcı olduğu vurgulandı.

TİGRİS HABER - Dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in gözaltına alınmasına ve şiddet görmesine ilişkin Diyarbakır Barosu yazılı açıklama yaptı.

'Soruşturma başlatılmalı'

“İnsanlık onuruyla bağdaşmayan bu uygulamayı kabul etmiyoruz” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün kamuoyuna yansıyan görüntülerde Semra Güzel’e ters kelepçe uygulandığı ve onur kırıcı davranışlara maruz kaldığı görülmektedir. Ulusal ve uluslararası mevzuatta bu ve benzeri uygulamaların işkence ve kötü muamele yasağı kapsamında kaldığı tartışmasızdır. Tarafı olduğumuz uluslararası antlaşmalar ve iç hukuktaki düzenlemeler işkence ve kötü muameleyi mutlak olarak yasaklamaktadır. Kolluğun yasal sınırları aşan ve kötü muamele kapsamındaki fiillerini kabul etmiyoruz. Sorumlular hakkında derhal adli ve idari soruşturma başlatılmasını bekliyor hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.”

Öte yandan "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasından gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel tutuklandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.