Diyarbakır Barosu’ndan Sezen Aksu’ya destek

Diyarbakır Barosu’ndan Sezen Aksu’ya destek
Diyarbakır Barosu, sanatçı Sezen Aksu’ya destek açıklamasında bulunarak, “Herkesi sanatsal ifade özgürlüğü hakkına saygı duymaya, sorumluluk bilinciyle hareket etmeye ve söylemlerde bulunmaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır Barosu, 2017'de yayımlanan "Şahane Bir Şey Yaşamak" adlı şarkının sözleri nedeniyle bazı kesimlerin tepkisine maruz kalan sanatçı Sezen Aksu’ya destek açıklamasında bulundu. Sorumluluk makamında bulunanların eleştiri sınırlarını aşan ve hedef gösteren söylemlerinin kaygı verici olduğu belirtilen açıklamada, “Toplumsal hassasiyetlerin sorumluluk mevkiinde olan kişi ve kurumlarca görmezden gelinmesi ile bu ve benzeri konuların siyasi gündem içerisine çekilerek ‘milli ve manevi’ değerler üzerinden tartışılması, şüphesiz toplumsal kutuplaşmayı derinleştirecektir.

 İfade özgürlüğü vurgusu

İfade özgürlüğünün demokratik toplumun vazgeçilmez bir unsuru olduğunu, toplumun ilerlemesi ve her insanın gelişmesi için esaslı koşullardan olduğunu hatırlatmak isteriz. Sanatçının özgürce düşünmesi, tasarlaması, eserlerini ortaya koyması veya yaygınlaştırması ve bunun devlet veyahut başkaları tarafından müdahaleye uğramaması sanatçının sanatsal ifade özgürlüğünün gereğidir. Nitekim Türkiye'nin de taraf olduğu Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi’yle taraf devletler 'yaratıcı faaliyetler için zorunlu olan özgürlüğe saygı göstermeyi' taahhüt etmişlerdir. Bu çerçevede herkesi sanatsal ifade özgürlüğü hakkına saygı duymaya, hukuk içerisinde kalacak bir sorumluluk bilinciyle hareket etmeye ve söylemlerde bulunmaya davet ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum