Diyarbakır beyaza büründü

Diyarbakır beyaza büründü
Diyarbakır sabaha beyaz örtü ile uyandı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı.

Haber: Ali Abbas Yılmaz

Diyarbakır'da gece başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırarak devam etti. Yoğun kar yağışı kenti beyaza kaplarken, temizlik işçileri ise erken saatlerde kar mesaisine başladı.

sur-dagkapi-temizlik-kar.jpg

Kar yağışı trafikte zor anlar yaşattı

Diyarbakır’da etkili olan kar yağışından kaynaklı kentin işlek caddelerinde trafikte zaman zaman zor anlar yaşandı. Bir yanda kar yağışı sürerken bir yanda da erimeye başladı ve caddelerde su birikintileri oluştu. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri yayalara da zor anlar yaşattı.

sur-vatandas.jpg

Kar temizliği mesaisi

Belediyelerdeki temizlik personelleri sabah erkenden kar temizleme çalışmalarına başlarken, ekipleri yetişemediği yerlerde ise esnaflar ve vatandaşlar kaldırımlarda biriken karları kürüdü.

sur-ulucamii-kar.jpg

Kar altında ekmek kavgası sürüyor

Beyaz örtü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi yer alan tarihi surlara da ayrı bir güzellik kattı. Sur’da hamallık yapan çekçekçiler ve ayakkabı boyacıları ise yoğun kar yağışına rağmen ekmek kavgasını her şeye rağmen sürdürdüler.

sur-dortayakli-minare.jpg

Tarihi yapılar kar altında

Kadim kentteki tarihi yapılar da beyaz örtü ile bambaşka bir güzelliğe büründü. Ulucami ve Dörtayaklı Minare çevresinde kar sessizliği hakim oldu.

sur-ulucamii-avlu.jpg

Kar yağışı kuraklık kaygısını yok etti

Kent yaşamında ufak tefek zorluklara yol açan beyaz örtü, tarım alanlarına ise bereket olarak yağdı. Bir süredir kuralık kaygısı yaşayan çiftçiler ise kar yağışı ile rahat bir nefes aldı.

sur-gazi-caddesi.jpgsur-meydan-su.jpgsur-ciftkapi.jpgsur-dagkapi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.