Diyarbakır Bismil’de halk lokantası açıldı

Diyarbakır Bismil’de halk lokantası açıldı
Bismil Belediyesi tarafından ilçedeki dar gelirli yurttaşlar ve öğrencilere sağlıklı, temiz ve ucuz yemek sunmak amacıyla Halk Lokantası açılışını gerçekleştirdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Bismil Belediyesi tarafından ilçede halk lokantası açılışını gerçekleştirdi. Altıok Mahallesi Esnaf Sokak’ta, Bismil Noterinin yanında bulunan Halk Lokantasının açılışına Bismil Belediye Eş Başkanı Güven Tanrıkulu, DEM, DBP İlçe Eş başkanları, CHP, DEVA partileri, İlçe Başkanları, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Burada açılış konuşması yapan Bismil Belediye Eş Başkanı Güven Tanrıkulu, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizde sosyal belediyecilik anlayışı olarak halkımızın halkın, ucuz, sağlıklı, hijyen ve güvenilir yemeye ulaşımı için öncülük ettiklerini söyledi.

bismil-halk-lokantasi.jpeg

Bismil halkına böyle bir hizmeti kazandırmanın mutluluğunu duyduklarını belirten Tanrıkulu, “burada bu Halk Lokantamızın açılışını halkımızla geçekleştiriyoruz. Şuana kadar olduğu gibi bundan böylede belediye olarak aldığımız ve alacağımız tüm karar mekanizmalara halkımız dahil ederek, halkımızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz” dedi.

bismil-halk-lokantasi-1.jpeg

Bismil’de halk Ekmek Fırını açılıyor

Sosyal belediyecilik anlamında hizmetlerini aralıksız devam edeceklerini belirten Bismil Belediye Eş Başkanı Güven Tanrıkulu, “açılışını gerçekleştirdiğimiz Halk Lokantasında siz değerli halkımıza bir müjde daha vereyim, çok yakında Bismil Belediyesi olarak Halk Ekmek Fırının halkımızın hizmetine sokacağız, yaşanan bu ekonomik krizi halkımızla birlikte birbirimize sahip çıkarak, dayanışarak aşacağımıza inanıyorum. İl dışında olduğu için açılışta aramızda olmayan Belediye Eş Başkanımız Mizgin Ekin’inde siz halkımıza çok selamı var. Tekrar açılışını gerçekleştirdiğimi Halk Lokantamız tüm halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Dört çeşit yemek 100 TL

Yapılan açılışın ardından güne özel bin kişiye ücretsiz yemek dağıtımı yapıldı. Bismil Belediye Eş Başkanı Güven Tanrıkulu, Lokanta tezgâhın arkasına geçerek halka yemek servisi yaptı. Okul çıkışı okul çıkışındaki öğrencilerin lokantaya akın etmesi dikkat çekti. Haftanın altı günü hizmet verecek olan Halk Lokantası dört çeşit yemek 100 TL olarak verileceği belirtildi. (Haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum