Diyarbakır bugünlerde en çok neyi merak ediyor?

Diyarbakır bugünlerde en çok neyi merak ediyor?
Seçimlere çok az bir zaman kaldı. Diyarbakırlılar Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını merak ediyor. Partiler, adayları konusunda henüz net bir karar vermezken, kent halkı kimlerin aday olacağını merak ediyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da yerel seçim yarışı DEM Parti ile AK Parti arasında olacak. Diğer partiler, aday gösterseler dahi yarıştan sonuç alma şansları görünmüyor.

Hem AK Parti de, hem de DEM Parti’de aday adaylık başvurularına rağmen, henüz öne çıkan bir isim yok. Siyaset kulislerinde isimler zikredilmesine rağmen, ağırlıklı olarak isimlerin öne çıkmaması da kentte seçmenler arasında büyük meraka neden oldu.

DEM Partide Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri için delege yoklaması heyecanı var. 13-14 Ocak tarihlerinde delegeler, aday adayları konusunda tercih yapacak.

AK Partide ise, her zaman olduğu gibi Genel Merkezin göstereceği aday bekleniyor. Çok net olmamasına rağmen Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun ismi Kulislerde öne çıkıyor. Ensarioğlu’nun son günlerde DEM Parti ve Selahattin Demirtaş hakkında eleştirel paylaşımlar yapması da seçim çalışması kapsamında değerlendiriliyor. Galip Ensarioğlu’nun sosyal medya üzerinden eleştirel sert paylaşımları aday olacağı savını güçlendiriyor. Halk arasında konuşulan senaryo; Galip Ensarioğlu’nun adaylığı.

DEM Parti’nin ise, kayyım engeline takılmamak için aday seçimi konusunda çok hassas davrandığı, seçmenin de isteği doğrultusunda görevden alınmayacak profilde aday çalışması yaptığı öğrenildi. DEM Parti, hem Büyükşehir hem de ilçelerde belirleyeceği adaylar konusunda çok hassas çalışma yürütüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için yarışacak olan AK Parti ve DEM Parti’nin adaylarını ay sonuna kadar netleştirerek açıklayacağı sanılıyor. AK Parti’nin adayını DEM Parti’nin adayını açıkladıktan sonra netleştireceği konusunda kulis bilgileri var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum