Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis gündeminde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis gündeminde
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sayıştay raporundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde tartışma konusu oldu.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sayıştay raporundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde tartışma konusu oldu. Milletvekili Dersim Dağ, yapılan usulsüzlük ve ihlallerin araştırılması için Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Sayıştay Başkanlığı’nın 2021 yılına ait belediye ve belediyelere bağlı idarelerin denetim raporunda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde birçok usulsüzlük tespit edildi. Raporda, haczedilemez belediye mallarından, ihalelere kadar birçok bulguya yer verildi.

HDP Milletvekili Dersim Dağ, TBMM’ye verdiği soru önergesinin yanı sıra, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan usulsüzlük ve ihlallerin incelenmesi, sorunların belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınmasıyla amacıyla Anayasa’nın 98’inci, TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için yazılı talepte bulundu.

Dersim Dağ, TBMM başkanlığına yaptığı ‘Meclis Araştırma Komisyonu’ kurulmasıyla ilgili talebinde, Sayıştay tarafından tutulan raporlardaki yolsuzluk ve usulsüzlükler ile ilgili tespitleri aktardı, şunları söyledi:

“Bu bağlamda; tüm bu tespitler göz önünde bulundurularak, Sayıştay Başkanlığı’nın 2021 yılına ait belediye ve belediyelere bağlı idarelerin denetim raporunda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde tespit ettiği bulgulara sebep olan ihmal ve ihlallerin incelenmesi, usulsüzlüklerin belirlenerek gerekli önlemlerin alınması ve kayyım politikalarının yıkıcı faaliyetlerinin ortaya çıkması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması elzemdir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.