Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’dan hakemlere sert tepki
Şehmus KIZILASLAN / Özel Haber
TİGRİS HABER - Deplasmanda Malatyaspor ile oynanan mücadelede görev yapan hakem triosunun yönetimi, kulüp cephesinde büyük rahatsızlık yarattı.
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü maçın başından sonuna kadar hakemlerin oyunun kontrolünü sağlayamadığını, kritik kararlarla takımın emeklerinin hiçe sayıldığını ifade edildi.
“Hakem yönetimi maçın önüne geçti”
Başkan Baran Yılmaz müsabakanın özellikle ikinci yarısında hakem kararlarının maçın seyrini tamamen değiştirdiğini belirterek şunları söyledi: “Bu maçta futbol konuşmamız gerekirken, ne yazık ki hakem yönetimini konuşmak zorunda kaldık. Görev yapan hakemlerin, özellikle de tecrübeli olarak bilinen orta hakemin, karşılaşmayı yönetme konusunda yetersiz kaldığını açıkça gördük. Maç boyunca kontrol kayboldu, kararlarında ise tutarsız kaldığını.” İfade etti
“90+’da attığımız gol haksız şekilde iptal edildi”
Karşılaşmanın en kritik anlarından birinin uzatma dakikalarında yaşandığını vurgulayan Yılmaz, 90. dakikadan sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor’un bulduğu golün iptal edilmesine sert tepki gösterdi. “Uzatma dakikalarında attığımız ve tamamen geçerli olduğunu düşündüğümüz gol, hiçbir net gerekçe gösterilmeden iptal edildi. Bu karar, sahada mücadele eden futbolcularımızın emeğine yapılmış büyük bir haksız olduğunu.” Söyledi.
Yılmaz: Net 2 penaltımız verilmedi mağdur edildik
Hakem hatalarının bununla da sınırlı kalmadığını dile getiren Kulüp Başkanı, maç içinde lehlerine verilmesi gereken açık bir penaltının da es geçildiğini ifade ederek şunları söyledi. “Pozisyon çok netti. Penaltı olduğu herkes tarafından görülen bir pozisyonda hakem düdüğünü çalmadı. Bu tür bariz hatalar, maçın kaderini doğrudan etkiliyor ve bizleri zor durumda bırakıyor.” Vurgusu yapan başkan yılmaz şunları söyledi. “Karşılaşma kötü şartlar altında oynandı. Ve hafta boyunca Diyarbakır’da idman yapamadık maçın iptalini bekliyorduk ama oynanması ile ilgili karar çıkınca bizde mecbur olarak Cumartesi günü yoğun kar yağışı altında Malatya’ya doğru hareket ettiklerini belirten, Yılmaz maçın ilk devresinde net verilmeyen 2 penaltımız ve rakibimizin son adamının topa eliyle, müdahalesinde hakem kırmızı kart yerine sarı kartla geçiştirmesi ise maçın kopma noktasına geldiğini ifade etti.
“Saha şartları ve güvenlik de göz ardı edildi”
Baran Yılmaz, karşılaşmanın oynandığı sahanın zemininin son günlerde yağan yoğun kar yağışları nedeniyle, son derece sert ve futbol oynamaya elverişsiz olduğunu, bunun da ciddi sakatlık riskleri oluşturduğunu vurguladı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bu şartları göz önünde bulundurması gerektiğini belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı. “Saha zemini hem çok sertti hem de oyuncu sağlığını tehdit edecek durumdaydı. Buna rağmen maç oynatıldı. Bu şartlarda yaşanabilecek sakatlıkların sorumluluğu çok büyük bu konuda TFF’nindaha duyarlı olması gerekiyor.”
Yaşananların sadece bir maçla sınırlı olmadığını, amatör liglerde hakem performanslarının ciddi şekilde sorgulanması gerektiğini belirten Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı.“Ancak kim olursa olsun, sahada görev yapan hakem yeterli değilse bunun dile getirilmesi gerekir. Bu maçta hakemler yetersiz kalmış, verdikleri ve vermedikleri kararlarla kulübümüzü mağdur etmiştir. Amatör liglerde emeğin bu kadar kolay heba edilmesi kabul edilemez”




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.