Diyarbakır Büyükşehir itfaiye filosunu güçlendirdi

Diyarbakır Büyükşehir itfaiye filosunu güçlendirdi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 6 yeni araç alarak filosunu güçlendirdi.

TİGRİS HABER - İtfaiye Kayapınar Şubesinde düzenlenen araç tanıtım programda konuşan Vali Münir Karaloğlu, İtfaiyenin 07/24 esasıyla 365 gün göreve hazır ve nazır beklemek mecburiyetinde olan bir teşkilat olduğunu söyledi.

İtfaiyenin ihtiyaç anından insanların anında yardımına koşan, can ve mal güvenliğini koruyan önemli bir kurum olduğunu belirten Karaloğlu, bu nedenle itfaiye teşkilatının hem insan kaynağı hem de araç bakımımdan güçlenmesini önemsediklerini ifade etti.

2021 yılı içerisinde 75 genci KPSS sınavı ile itfaiye teşkilatına dahil ettiklerini dile getiren Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Sadece itfaiye ile ilgili değil, biz onları afetin her türünden yetiştirmeye gayret ediyoruz. Özellikle genç itfaiyecilerimizi istiyoruz ki mutlaka bir konuda uzman olsun. Ya dağcı, ya sualtı sporlarında uzman ya da arama kurtarmada gerçekten aranan insan olsun. Bu konuda bu genç arkadaşlarımıza yeteneklerine, ilgilerine göre de ilave eğitimler veriyoruz.”

Yeni araçlar şehrin ihtiyaçlarına uygun

Yeni alınan araçların şehrin ihtiyaçlarına uygun araçlar olduğunu vurgulayan Karaloğlu, “Yüksek binalarda herhangi bir yangın olduğunda ulaşabileceğimiz yükseklikteki merdivenleri, teknik donanımı olan, tarihi Sur ilçemizde büyük araçların giremediği daha dar araçlara ihtiyaç duyduğumuz itfaiye araçlarımızı da bugün filomuza dahil ettik” şeklinde konuştu.

 2021’de ülke genelinde pandeminin yanı sıra depremler, seller, su baskınları, orman yangınları gibi afetlerle mücadele edildiğini anımsatan Karaloğlu, şunları aktardı:

“Allah’a hamdolsun ülke olarak millet olarak afet karşısında herhangi bir sorun karşısında kenetlenmeyi bilen, yardımlaşmayı becerebilen bir milletiz. Bu bizim en önemli özelliklerimiz. Afeti yönetmede, afet sonrasında afet bölgelerinin hayatlarını normalleşmesi noktasında biz de elimizden geleni Diyarbakır, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak biz de elimizden geleni yaptık.”

İzmir Depremi, Antalya orman yangınları, Sinop, Ksatamonu ve Artvin Arhavi sel felaketlerinde bölgelere anında yardıma gittiklerini belirten Karaloğlu, “İmkanlarımızı insanımızla paylaşmaktan keyif aldık. Bu aynı zamanda Diyarbakır halkının yüce gönüllüğünün gösterir.” dedi.

2021’de olduğu gibi 2022’de Diyarbakır’ın sorunlarını çözmeye devam edeceklerini belirten Karaloğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“2022 yılında da farklı projelerle Diyarbakır'da vatandaşımızın refahını yükseltmek, yaşamını kolaylaştırmak için bütün ekibimle kamuda, özel sektörde, belediyelerde bütün ekibimizle Diyarbakır'ı daha yaşanılabilir, daha müreffeh bir şehir yapmak üzere gece gündüz çalışacağımıza sizin huzurunuzda söz veriyoruz. Rabbim, 2022 yılının şehrimizde kazanmış olduğumuz huzur ve güven ortamını devam etmemizi sağlasın.”

itfaiye-filo-tigris.jpg

2021 yılını İtfaiyeci duasıyla kapattılar

İtfaiyeciler yeni araçları teslim alınırken “İtfaiyeci Duası” okuyarak hayırlı olması dileklerinde bulundu. İtfaiyeciler 2021 yılını itfaiyeci duasıyla kapattı.

İtfaiye Daire Başkanlığı 3 yangın söndürme arazözü, 2 tane 32 metre merdivenli araç ve 1 dar alan arazözü olmak üzere 6 yeni araçla beraber filosundaki araç sayısını 60’a çıkardı. Yıl içerisinde 27 yangın söndürme aracının üst ekipman yenileme çalışması tamamlandı. Programda AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ve İtfaiye Daire Başkanı Veysel Yiğit’in de konuşma yaptı.

Törene AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.