Diyarbakır Büyükşehirde 5 daire başkanı görevden alındı

Diyarbakır Büyükşehirde 5 daire başkanı görevden alındı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde 5 daire başkanı görevden alındı, yerlerine yeni atamalar yapıldı. Bu atamalar için ‘yerli bürokratlar’ ataması dönemi başladı yorumları yapılıyor.

Norşin Öncel

TiGRİS HABER - Valiler Kararnamesiyle Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Ali İhsan Su’nun Büyükşehir’de başlattığı revizyon sürüyor. Görevden alınan Münir Karaloğlu’nun farklı illerden getirdiği ‘ithal bürokratlar’ bir bir değişiyor.

Revizyon Kardan ile başlamıştı

Revizyon kapsamında, eski Vali Münir Karaloğlu’nun Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden getirdiği Ayhan Kardan görevden alınmış, yerine Sur kaymakamı Abdullah Çiftçi atanmıştı. Kadrosunu oluşturmaya çalışan Çiftçi, 5 birimde değişikliğe gitti.

5 daire başkanı görevden alındı

Revizyon kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necim Şeyban’ın yerine Muhammed Ay, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız’ın yerine Bayram Sezgin, Ulaşım Daire Başkanı Hülya Atalay’ın yerine Rıfat Ural, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali Yücel'in yerine Bedie Öter, Esnaf Daire Başkanı Müyesser Güzel’in yerine ise Ahmet Soldaş atandı.

Bu arada Ulaşım Daire Başkanlığına getirilen Rıfat Ural, Cumali Atilla döneminde de görev almıştı.

Sur Belediyesinden Büyükşehire

Öte yandan, geçtiğimiz hafta Vali Su’nun onayı ile Sur Belediyesi’nde Başkan yardımcısı olarak görev yapan Ensari Erden ile Veysel Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı olarak, Adnan Türk ise Özel kalem müdürü olarak atanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum