Diyarbakır Büyükşehir'de şaibeli 'kadroya geçiş' adımı

Diyarbakır Büyükşehir'de şaibeli 'kadroya geçiş' adımı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sözleşmeli personelin kadroya geçişine ilişkin yasal düzenleme açıklamalarının ardından "hizmet alımı" kadrosundan son 10 günde işe aldığı personeli sözleşmeli kadrosuna geçirdi.

Salih Yeşil-Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sözleşmeli personelin kadroya geçişine ilişkin yasal düzenleme açıklamalarının ardından "hizmet alımı" kadrosundan son 10 günde işe aldığı personeli sözleşmeli kadrosuna geçirdi. Belediye, kadroya geçiş açıklamasından sonra toplam 389 kişiyi sözleşmeli personel kadrosuna aldı.

Hükümetten kamuda istihdam edilen 500 bin sözleşmeli personelin kadroya geçişi için yasal düzenleme çalışması yapıldığına dair gelen açıklamanın arından Diyarbakır'da kayyımların yönetimindeki belediyelerin "kadro" çalışmalarını hareketlendirdi. Kamuda çalışan 500 bin sözleşmeli personelin kadroya geçişine ilişkin yasal düzenleme çalışması açıklamaları, kayyım yönetimindeki belediyelerde, "norm" kadro çalışmalarını hızlandırdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 12 maddelik taslak metni AKParti grubuna göndermesiyle TBMM'de, AKParti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında, bakanlık bürokratlarının da katılımıyla kanun teklifinin hazırlıklarına başlanmasıyla eş zamanlı olarak kayyım yönetimindeki belediyelerde "yeni" personel alma ve var olan personelin bir kısmını sözleşmeli personel statüsüne alma çalışmalarını hızlandırdı.

Son 10 günde hizmet alımından işe alıp sözleşmeli yaptılar

Çalışmalarla birlikte kayyımların yıllardır boş bıraktığı norm kadrolara, yine kayyımlar tarafından atanmalar yapılmaya başlandı. Kayyımların yönettiği belediyede şirketlerinde "hizmet alımından" işe alınanların sözleşmeli kadroya geçirilmesiyle birlikte sözleşmeli personelin kadroya geçişine ilişkin yasal düzenleme yapılacağı açıklamasından sonra şaibeli bir şekilde "hizmet alımı" kadrosundan işe alınıp birkaç gün içinde "sözleşmeli personel" kadrosuna geçirildi. Kayyımlar, son 10 günde "hizmet alımından" işe alınanların ve daha önce belediye şirketleri bünyesinde "hizmet alımından" işe alınanların kadroya geçişte aranan "sözleşmeli personel" şartını yerine getirmek için "sözleşmeli personel" statüsüne aldı.

Büyükşehir de 389 kişi sözleşmeli personel yapıldı

Sözleşmeli personelin kadroya geçişi çalışmalarını hızlandıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve merkez belediyeler, kimlerin sözleşmeli personel kadrosuna alınacağına dair bir komisyon kurdu. Komisyonun onay verdiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde, belediye şirketlerinde çalışan 389 kişiyi, merkez Kayapınar Belediyesi 200, Sur Belediyesi 65, Yenişehir Belediyesi ise 45 kişiyi sözleşmeli personel kadrosuna aldı.Kayyım yönetimindeki bu adımlar atılırken AKP Partili Hüseyin Beyoğlu'nun yönettiği Bağlar Belediyesinde ise, sadece 2 kişi sözleşmeli personel kadrosuna alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum