Diyarbakır Büyükşehirde 'sınav' usulsüzlüğü iddiası!

Diyarbakır Büyükşehirde 'sınav' usulsüzlüğü iddiası!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, belediye personelleri arasında yaptığı ‘Görevde Yükselme Sınav’ başvurularında usulsüzlük olduğu öne sürüldü: Duyurusuz başvuru alındı, kaşla göz arasında listesi yayınlandı.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin her yıl aynı tarihte yaptığı Görevde Yükselme sınav başvuruları, bu yıl ileri bir tarihte yapıldı. Sınav başvurularının ileri bir tarihe alınması ve başvuruların personel arasında duyurulmaması tepkiye neden oldu. Belediye yönetmeliğinde 15 Ocak’ta yapılması gereken sınav başvurularının dün mesai bitiminde yapıldığı ve başvuruların bu sabah itibariyle sona erdiği öğrenildi.

“Yönetmeliğe uymuyor”

Bu uygulamanın yönetmeliğe uygun olmadığını belirten bir belediye personeli: “Yönetmeliğe göre Ocak 15’te Görevde Yükselme sınav başvuruları başlayacaktı. Bu her yıl yapılan bir uygulama. Fakat bu yıl ocak ayında yapılmadı. Sınav başvuruları dün mesai bitiminde kimseye haber verilmeden yapıldı. Bu sabah ise sınava başvuranlarının listesi panoya asıldı. Bu uygulama yönetmelikle uyuşmuyor, belediyenin önceden gazeteye ilan vermesi gerekirdi” diye konuştu.

Öte yandan yükselme sınavına başvuru yapan personellerin birçoğunun üst yönetimde olduğu öğrenildi.

Ulaştığımız belediye yetkilileri ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığının duyurduğu sınava ilişkin yönetmelik hükümlerine uygun duyuru yapıldığını ve süresi içerisinde başvuru yapan personelin dilekçesinin işleme alındığını kaydetti.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum