Diyarbakır Büyükşehirdeki revizyon DİSKİ’ye sıçradı

Diyarbakır Büyükşehirdeki revizyon DİSKİ’ye sıçradı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde başlatılan revizyon DİSKİ’ye sıçradı. Vali ve kayyum Ali İhsan Su’nun talimatı ile iki Genel Müdür yardımcısı görevden alındı, yerlerine iki yerli bürokrat atandı.

İlyas Akengin

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Ali İhsan Su’nun atanmasından sonra Büyükşehir Belediyesi’nde başlatılan ‘yerli bürokrat’ revizyonu Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ)’ye uzandı. Vali Su’nun talimatı ile DİSKİ’de Genel Müdür Yardımcılığı yapan Hasan Gökez ile Fatih Yürük görevden alındı, yerlerine Serhat Çolak ve Selim Araz atandı. Çolak ve Araz DİSKİ’de daire başkanı olarak görev yapıyordu.

Hasan Basri Güzeloğlu getirmişti

Görevden alınarak merkeze çekilen Vali ve kayyum Hasan Basri Güzeloğlu, Mustafa Gökez’i Yozgat’tan, Fatih Yürük’ü ise Ordu’dan getirmişti.

Çiftçi atanmıştı

Öte yandan Vali Su’nun talimatı ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan görevden alınmış yerine Sur Belediyesi kayyumu ve Kaymakamı Abdullah Çifçti atanmıştı. Çiftçi’nin atanmasından sonra Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necim Şeyban, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali Yücel, Esnaf Daire Başkanı Müyesser Güzel görevden alınmıştı.

Revizyon sürecek

Bu arada Büyükşehir Belediyesi’ndeki bazı daire başkanlıklarının görevden alınarak yerlerine ‘yerli bürokrat’ atamalarının yapılacağı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum