Diyarbakır Büyükşehir’deki şantaj skandalının ayrıntıları belli oldu

Diyarbakır Büyükşehir’deki şantaj skandalının ayrıntıları belli oldu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan ile belediye çalışanı Ramazan Ekmedi’nin tutuklanmasına neden olan olayın ayrıntıları belli oldu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır, Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan skandalı konuşuyor.  Dün gözaltına alınan Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan ile belediye çalışanı Ramazan Ekmedi yürütülen 'şantaj' soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.  Kent bu iddia ile çalkalanırken, Ekmedi’nin Emniyetteki ifadesi ile olayın detayları netleşti.

Ekmedi: Bana komplo kuruldu

Bilgisayar korsanlığı ve şantaj suçlamasıyla gözaltına alınan Ramazan Ekmedi, Emniyet’teki sorgusunda, “Ben belediyede çalışıyorum. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan yanıma gelerek, Mehmet Kesen'i arayıp “Elimde video görüntülerin var” diye şantajda bulunmamı istedi. Niye böyle bir şey yapmam gerektiğini sorduğumda ise “Bu adam başka memleketten buraya daire başkanı olarak gelmiş. Eşinden ayrıldığını söyleyip genç kızların kanına giriyor, tuzağa düşürüp birlikte oluyor” dedi. Bende kabul edip Mehmet Kesen'i aradım. Para istemediğim halde hesabıma para gönderdi. Ben AK Parti Gençlik Kolları’nda da bir dönem başkanlık yaptığım için hepsini oradan tanırım. Hatta bu kişilerle WhatsApp üzerinden de görüşmelerim oldu. Ben sadece siyasi partilerin baskısıyla buradayım. Bana komplo kuruldu. 2021 yılında partiden istifa ettim, istifa ettiğimden dolayı bana bu tuzağı kurdular. Bana parti yönetimine girip de sonradan istifa etmenin sonunun ölüm olacağını söylediler. İstifa edersem beni bitireceklerini söylediler. Bu nedenle beni kullandılar ve komplo kurdular. Evimde ele geçen dört adet tuşlu telefona da polisler incelenmek üzere el koydu. Ben suçsuzum, Ercan Bircan'ın dediğini yaptım” şeklinde ifade verdi.

AK Parti İl Başkanı da aranmış

Ramazan Ekmedi’nin AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın ile Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya’yı da farklı tarihlerde arayarak şantaj yaptığı iddia edildi.

Kesen para gönderdi

Kesen'in de verilen IBAN'a 3 bin lira havale çıkardığı banka dekontları ve arama kayıtlarıyla sabit olması nedeniyle Ramazan Ekmedi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bircan ve Ekmedi tutuklandı

Soruşturmayı genişleten Cumhuriyet Başsavcılığı ise, dün Ramazan Ekmedi'yi azmettiren Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan'ın da gözaltına alınması talimatını verdi. Bircan da aynı soruşturma kapsamında sorgulandı. Kendi hesabından Ramazan Ekmedi'ye para aktarıldığı tespit edilince tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Büyükşehir’den Bircan açıklaması

Bircan’ın tutuklanması üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dün bir açıklama yaptı.  Açıklamada, “Bir daire başkanının şikâyeti üzerine” tutuklandığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.  Açıklamada, Bircan’ın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklandığı kaydedildi.

Görevden uzaklaştırıldı

Ercan Bircan’ın 6 Nisan’da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bilgisinin İl Emniyet Müdürlüğü’nce taraflarına tebliğ edildiği ifade edilen açıklamada, “Bunun üzerine Bircan Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden el çektirilmiştir. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Ercan Bircan’ın çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bilgisini kurumumuza tebliğ etmesinin ardından da Devlet Memurları Kanununun 140’ıncı Maddesine istinaden görevinden uzaklaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi. (Kaynak: Sözcü-Haber Merkezi)

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum