Diyarbakır Büyükşehir’den yeşil alana 'baz' istasyonu izni

Diyarbakır Büyükşehir’den yeşil alana 'baz' istasyonu izni
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Mezopotamya Mahallesi sakinleri, mahallelinin belediyeye yeşil alan için bağışladığı park alanına yapılan Baz İstasyonuna tepki gösterdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Kayapınar’da baz istasyonuna karşı çıkan mahalle sakinleri, “Park için bağışlanan bir alanda sağlığımızı tehdit ediyorlar, buna izin vermeyeceğiz” diye tepki gösterdi.

Baz istasyonu istemiyoruz

baz-istasyonu-tigris.jpg

Mahalle sakinlerinden ve bina yöneticisi Cengiz Güne, mahalleye kurulmak istenen baz istasyonuna ilişkin şunları söyledi: “Bir hafta önce Büyükşehir’den zabıtalar geldi ve buraya baz istasyonu kurulacağını söylediler. Burası Eyüp Handan sitesine ait bir alandır ve belediyeye yeşil alan olarak bağışlanmıştır. Hatta bu park alanındaki ağaçları da öğrenciler diktiler. Yaklaşık 7 yıldır da bu alanda belediye park için herhangi bir düzenleme de yapmadı. Şimdi ise bu alana baz istasyonu kurulması için çalışma başlatmışlar. Baz istasyonu kurulduğunda burada yaşayan insanlar rahat bir şekilde balkonlarına dahi çıkamayacaklar. Biz mahalle sakinleri olarak bu alanda baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz. Buradaki 3 sitenin yöneticisi de buna karşıyız. Emniyete gittik 5 Mayıs’a kadar 17 noktada baz istasyonu kuracaklarmış. Biz ise binalarımıza yakın mesafede bir baz istasyonu istemiyoruz. Park için bağışlanan bir alanda sağlığımızı tehdit ediyorlar, buna izin vermeyeceğiz. Aldığımız bilgiye göre baz istasyonuna Büyükşehir izin vermiş. Belediyeye gideceğiz ve baz istasyonunun durdurulması için elimizden geleni yapacağız.”

cengiz-gunes.jpg

‘Baz İstasyonu kurulmasına rızam yoktur’

baz-istasyonu-tigris1.jpg

Arsasını yeşil alan için belediyeye bağışlayan Nizamettin Bayramoğlu ise, Baz İstasyonu kurulmasına karşı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Arsayı yeşil alan diye bağışladım. Benim bu alana Baz İstasyonu kurulmasına rızam yoktur. Sadece ben değil çevre sakinleri de baz istasyonunu istemiyor. Benim de evim orada, dairelerim var. Bu işe karşıyım.” (Haber Merkezi)

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum