Diyarbakır CHP’de neler oluyor

Diyarbakır CHP’de neler oluyor
Kongre hazırlığında olan CHP Diyarbakır İl teşkilatında yeni bir gelişme yaşandı. Mevcut İl Başkanı Gönül Özel adaylıktan çekildiğini duyururken, Başkan adayı Sertaç Eke ise, adaylığının sürdüğünü söyledi.

TİGRİS HABER - Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararıyla kayyum atanan, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı 10 Eylül’de kongreye gidecek. Kongre, Demirok tesislerinde yapılacak. Kongrede mevcut il Başkanı Gönül Özel, eski İl Başkanlarından Mehmet Şerif Doğru, avukat Sertaç Eke, Meltem Gönüllü ve Süleyman Arslan yarışacak.

Özel adaylıktan çekildi

Ancak kongreye sayılı günler kala mevcut İl Başkanı Gönül Özel adaylıktan çekildiğini duyurdu. Tigris Haber’e konuşan Özel, ailevi nedenlerden dolayı aday olmayacağını söyledi. Özel’in çekilmesi ile kongrede dört aday yarışacak.

Eke'den açıklama

Öte yandan İl Başkanlığına aday olan avukat Sertaç Eke, adaylıktan çekildiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Eke adaylıktan çekilmediğini belirterek, CHP’nin eski 3 il başkanının kendisine destek verdiğini söyledi.

Eke’ye destek veren 3 il başkanı şu açıklamayı yaptı, “Ülkemizin bir çok yapısal sorunları bulunmaktadır; bunların en başında ekonomi, eğitim ve insan hakları sorunları bulunmaktadır. Kürt meselesi halen çözülemeyen bir sorun olarak güncelliğini korumaktadır. Bu sorunları çözebilmek için demokrasinin içselleşmesi ve hukukun üstünlüğünün sağlanması zorunludur. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu sorunları sosyal demokratlar çözecektir. Sosyal demokrasinin ülkemizdeki öncüsü olan partimiz bu sorunları mutlaka çözecektir. İşte bu bilinç düzeyinde kentimizin İl Başkanlığı Olağanüstü Seçimi sürecinde, partimize ter dökmüş kişiler olarak ‘’Tüm farklılıkları kucaklayabilecek, partimizin içerisinden yetişmiş, dinamik bir başkan’’ öncü olsun istiyoruz. Bu iş bir kadro işi ve bu kadrolarda Lobilerin ve sermayenin değil, Diyarbakır’ın ve emeğin neferi olacak bir kadro istiyoruz. Yurdumuzun dört bir köşesinde hem pratikte hem de ideolojik temellerde, liyakatli il örgütü istiyoruz. Çünkü biz iktidar istiyoruz. Ve bu iktidarın son durağı Diyarbakır bunu da biliyoruz. Dolayısıyla 10 Eylül 2022 günü gerçekleşecek seçimde Diyarbakır’ın ve Partimizin öz evladı Av. Sertaç Eke’yi partiye yıllarca emek harcamış önceki dönem il Başkanları olarak destekliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.