Diyarbakır çiftçisi dönüm başına 200 TL kuraklık desteği bekliyor

Diyarbakır çiftçisi dönüm başına 200 TL kuraklık desteği bekliyor
AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Ticaret ve borsa oda başkanları sahada kuraklık incelemesi yaparak, çiftçilerin taleplerini dinledi.

TİGRİS HABER - Çiftçilerin kuraklıktan kaynaklı nakdi olarak desteklenmesi gerektiğini ifade eden Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, çiftçilerin borçlarının faizsiz ertelenmesini ve dönüm başına 200 TL destek verilmesini istedi.

AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker ve Ebubekir Bal, AK Partili Kutbettin Arzu ve oda, borsa başkanları arazide kuraklık incelemesi yaptı.

Diyarbakır Ziraat Odaları Koordinasyon Bakanlığı tarafından organize edilen kuraklık incelemesine AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker ve Ebubekir Bal’ın yanı sıra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi odası (DTSO) Başkanı Mehmet kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Şeyhmus Ayhan ve Ziraat Oda Başkanları katıldı.

Kuraklıktan etkilenen çiftçileri ziyaret eden heyet, çiftçilerin mağduriyetini dinlediler. Çiftçiler sorunlarını dile getirirken, hükümetten nakdi destek talebinde bulundular. Dönüm başı 200 TL kuraklık desteği isteyen çiftçiler Ziraat Bankası ve özel bankalara olan borçlarının yanı sıra Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının da 3 yıl faizsiz ertelenmesini istediler. Borçlarının taksitlendirilmesini isteyen çiftçiler, Dicle elektrik ve Sulama Birlikleri’ne olan faturalarının ise 3 yıla ertelenmesini istediler.

TARSİM kuraklık sigortası yapan çiftçilerin mağduriyet yaşadığı dile getirilirken, TARSİM’in kuraklık desteği vermemesine ise tepki gösterildi. Çiftçiler, “TARSİM çiftçileri mağdur ediyor” ifadelerini kullandı.

Kuraklık yaşayan çiftçiye dönüm başı 200 TL destek

Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, heyetin sahadaki incelemelerine ilişkin izlenimlerini aktarırken, çiftçilerin beklentilerini ise şöyle sıraladı: “Bakanlarımız Sayın Mehmet Mehdi Eker, Sayın Kutbettin Arzu, Milletvekilimiz Sayın Ebubekir Bal’ın katılımlarıyla kuraklık ile ilgili ilimizde program düzenledik. Ziraat Odası Başkanlarımız, Ak Parti İl Başkanlığı, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, çiftçilerimiz ve muhtarlarımızın katılımı ile Çınar ve Bismil ilçelerimizde kuraklık ile ilgili saha çalışmaları yaptık.

-Bölgemizde yaşanan kuraklıktan etkilenen Çiftçilerimize alan bazlı 200 TL nakdi destek verilmesini, -Ziraat Bankasına, Tarım Kredi Kooperatiflerine ve diğer özel bankalara olan borçlarını faizsiz ertelenmesini,

-Elektrikle sulama yapan ve DSİ kanalları motopomp ile sulama yapan çiftçilerimizin bu yıl elektriklerinin ve sulamasının kesilmemesini, DEDAŞ elektrik ve DSİ sulama borçlarının faizsiz ertelenmesini,

-Kuraklık mağduru çiftçilerimizin Bağ-kur prim borçlarının faizsiz ertelenmesini ve TARSİM sigortası yapmış olan çiftçilerimizin ödemelerinin biran önce yatırılmasını kendilerine ilettik.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.