Diyarbakır Çınar’da yol çilesi

Diyarbakır Çınar’da yol çilesi
Diyarbakır Çınar’a bağlı Avari köyünün Kurik mezrasının yol sorunu 2 yıldır görmezden geliniyor. Vatandaşlar yollarının yapılmasını bekliyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Çınar ilesine bağlı ve ilçeye 2 km mesafedeki bin 500 hanelik Avari köyüne bağlı Kurik mezrasının yol çilesi bitmiyor.

5 yıl önce yapılan girişimler sonucu yol asfaltlanmış ancak standartlara uygun yapılmadığından yol kısa bir süre sonra kullanılamaz hale geldi.

Eski muhtarlardan ve bir dönem belediyede encümenlik de yapmış Celal Menekşe, 2 yıl önce yapılan girişimler sonucu yolun tamir edildiğini ancak yolda bir süre sonra çökmeler ve çukurlar oluşarak yolun kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

2 yıldır yol sorununa çözüm yok

Konu ile ilgili gazetemize bilgi veren eski muhtar Celal Menekşe,  “5 yıl önce yapılan asfaltlama kısa sürede çöküntüler olmuş yol kullanılamaz hale gelmiştir. İki yıl önce girişimlerim sonucu yol tamir edilmiş ancak yolda yeniden çökmeler olmuş yol kullanılamaz hale gelmiştir.Yol 2013’te asfalt yapıldı. 3 yıl sonra(2016) ise bozulan yolda yama yapıldı. Yolda tekrar eden çökmeler için de 2018’den beri yapılan başvurular neticesiz kalmış ve yoldaki sorunlar iki yıldır bu durumdadır.Bizden başka iki köyün de kullandığı yol çöküntüler neticesinde araçlarımıza zarar vermekte yolu kullanmakta zorluklar çekiyoruz. Yetkililerin olaya el atmalarını ve kalıcı çözüm bulmalarını istiyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum