Diyarbakır D Tipi'nden Rojava'ya destek eli

Diyarbakır D Tipi'nden Rojava'ya destek eli
Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutulan PKK'li tutsaklar, Rojava halkı ile dayanışmak amacıyla aralarında 20 bin TL topladı.

DİYARBAKIR - Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan PKK'li tutsaklar, Rojava halkı için başlatılan dayanışma kampanyası kapsamında kendi aralarında 20 bin TL topladı. Toplanan nakdi yardım önümüzdeki günlerde kurumlar aracılığı ile Rojava halkına ulaştırılacak. Tutsakların aileleri aracılığıyla DİHA'ya gönderdiği mektupta, Kürt halkının 40 yılı aşkın süredir verdiği özgürlük mücadelesinin Rojava devrimiyle yepyeni bir aşamaya geldiği vurgulanarak, Rojava devriminin Ortadoğu'da halkların özgürlük çizgisini ve zaferini müjdelediğinin altı çizildi. Yine Kürtlerin demokratik devriminin tüm Ortadoğu halklarının demokratik devrimine ön açıcı olacağı ve öncülük edeceği kaydedilen mektupta, "Halka dayanan bir devrimin yenilgiye uğratılması zor olsa da bölge gericiliği ve küresel finans güçleri emellerinden vazgeçmeyeceklerdir. Kürtlerde bu durumu hesaba katarak öz savunma, ekonomi, diplomasi ve özyönetimini güçlendirerek parçanın kurtuluşundan ziyade tüm Kürdistan'ın bölgenin ve insanlığın geleceğini ilgilendirmektedir" denildi. 

'Rojava halkımızı özgürlük tutsakları olarak selamlıyoruz'

 

Cenevre-2 toplantısına Kürtlerin katılmamasına da değinen tutsaklar, toplantıya çağrılmamalarına rağmen halkların özerkliklerini ilan ederek özgürlüklerinde ısrar ettiklerini, bundan da bir adım geri atılmayacağına dikkat çektikleri mektupta, "Bu temelde küresel hegemonik güçlerin yeni bir Lozan dayatmasına karşı demokratik özerklik ile yanıt veren Rojava halkımızı, Amed zindanındaki tüm özgürlük tutsakları olarak selamlıyor, kutluyoruz. Kuşkusuz ki bu durum biz Kürtlere büyük sorumluluklar yüklenmektedir. Önder Apo'nun 'kırmızı çizgimizdir' dediği Rojava devrimini her zamankinden daha çok sahiplenmek, korumak ve başka alanlarda yeni inşalarla beslemek en temel görevimiz olmaktadır. Halkımızın dört bir yanda geliştirdiği devrimle bütünleşme kampanyaları temelinde biz tutsakların da özünde manevi duruşun ifadesi olan kampanya etkinlikleri sürmektedir. Birçok alanımız kendi gücü ve imkanları oranında katkı sundu, sunmaktadır. Amed alanı olarak bizde bu temelde maddi katkı sunma kampanyamızı tamamlamış bulunmaktayız. Kampanyamız halkımızın komünal kültürünün en temel bir özelliğinden ruhunu almaktadır. Biz de bu temelde önümüzdeki süreçte Rojava devrimini sahiplenmeyi en temel görev olarak ele alacağımızı belirtmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi. 

cezaevinden-rojavaya.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.