Diyarbakır DEVA’dan, canlı hayvan borsasına ziyaret

Diyarbakır DEVA’dan, canlı hayvan borsasına ziyaret
DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen Diyarbakır canlı hayvan borsasını ziyaret ederek tespitlerde bulundu.

TİGRİS HABER - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen bir takım tespitlerde bulunmak üzere Diyarbakır canlı hayvan borsasını ziyaret etti. Ülsen, pazaryerinde düzensizlik ve eksiklikler tespit ettiklerini belirterek; canlı hayvan pazarında sadece bir kantarın bulunmasının yetersiz olduğunu söyledi.

“Tuvaletler sayı olarak yetersiz”

Ülsen, ziyaret sonrası tespitleri şu şekilde sıraladı: “İşletmeciler, müşteriler ve kendi müşahedelerimizle pazaryerinde düzensizlik, eksiklikler tespit ettik. Canlı hayvan borsasına her gün il merkezi, 13 taşra ilçemiz, taşra mahallelerinden çeşitli il ve ilçe merkezlerinden olmak üzere 7 ila 10 bin insan büyükbaş veya küçük baş hayvan alımı/satışı yapmak üzere gelmektedirler.  Öncelikle hayvan borsasındaki tuvaletler sayı olarak yetersizdirler, mevcut tuvaletler de plastik boruların kırık olması nedeniyle tuvaletler kullanılamaz haldedir. Hem mevcut tuvaletlerin onarılması hem de mevcutların yetersizliği nedeniyle ilave yapılması elzemdir. Canlı hayvan pazarında bir tane kantar mevcut olup yetersizdir. Küçükbaş hayvanlar ile büyük baş hayvanlar aynı kantarda tartılmaktadır. Tüm bölgeye hitap eden hayvan borsasına ilave 2 veya 3 kantar yapılması elzem görülmektedir.

“Denetim yapılmalı”

Hayvan kesim alanları her gün mutlaka ince bir temizlikten geçirilmeli ve dezenfekte edilmelidir. Bir diğer tespitimiz de şudur; borsa alanı yaz aylarında mütemadiyen sulanmalı, hayvan tersinden temizlenmeli ve lavra döneminden olmak üzere haşerelerin çevreye, yerleşim yerlerine hastalık yaymasına engel olunmalı her gün ama her gün ilaçlanmalıdır. Belli periyotlarla hem il tarım müdürlüğü veterinerlerince hem de belediye zabıta ekiplerince denetim yapılmalıdır.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.