Diyarbakır Eczacı Odası'ndan maske açıklaması

Diyarbakır Eczacı Odası'ndan maske açıklaması
Diyarbakır Eczacı Odası maske satışına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Diyarbakır’da 370 eczaneden 2 milyon 155 bin maskenin, 431 bin vatandaşa ücretsiz olarak dağıtımının yapıldığı belirtildi

TEB 11. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mahmut Sert, koronavirüs salgını sürecinde maske dağıtımına ilişkin bir açıklama yaptı. Salgın sürecinde dağıtılan maskelerin yetersizliği ile alakalı gelen mesajlar için:  “Zaman zaman maskelerin yetersizliği, mesajların ulaşamaması gibi sistemsel sorunlar yaşandı. Elbette bu sorunlardan eczacılar sorumlu değildi ancak biz bunların hepsinin takipçisi olarak Sağlık Bakanlığı’nın ilgili kurumlarına ilettik. Yerelde de hem Pandemi Kurulu hem de İl Sağlık Müdürlüğü ile diyaloglarımız devam etti. Bu sorunlar, eczacılarımızın iş yükünün artmasına, zaman zaman da bazı illerde eczacı ve eczane çalışanlarına yönelik şiddete neden oldu” ifadelerinde bulundu.

‘Pandemi sürecinde maske ulaşılabilir olmalıdır

7 Mayıs 2020 tarihi itibariyle Ticaret Bakanlığı, cerrahi maskelerin adet satış üst fiyatının 1 TL olarak belirlendiğini kaydeden Sert: “ Bu çerçevede marketler, eczaneler, tıbbi cihaz satışı yapan medikal firmalar ve elektronik ticaret platformu üzerinden cerrahi maskelerin satışı yapılabilecek. Elbette pandemi sürecinde maske ulaşılabilir olmalıdır. Ancak maskenin tıbbi bir ürün olması nedeniyle güvenilir noktalardan temin edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu durumdan kar elde etmek isteyen kişiler merdiven altı üretim yaparak, koruyucu özelliği olmayan maskeler üretebilir. Maskenin halka ulaştırılmasında kalite değerlendirmesini ancak uzman kişiler yapabilir. Bu nedenle tıbbi bir ürün olan maskelerin eczaneler dışında satışını doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyorum” dedi. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.