Diyarbakır, Erdoğan’ı Bekliyor

Diyarbakır, Erdoğan’ı Bekliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’a yapacağı ziyaret öncesi kentin dört bir yanında başlatılan çalışmalar sürüyor.

Erdoğan’ın konuşma yapacağı alan ve geçiş güzergahlarında güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartılırken, kentin tüm giriş ve çıkışlarında aramalar sıkılaştırıldı.

Diyarbakır, önemli bir organizasyona hazırlanıyor.  Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Okçular Vakfı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türk Telekom'un desteğiyle Diyarbakır'da ilk kez düzenlenecek festivalde bölge gençlerinin sanat, spor ve eğlenceyle buluşmaları sağlanması amaçlanırken, bugün başlayacak olan Gençlik Festivali Pazar günü sona erecek.

Gençlik Festivali için hafta sonunda kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi öncesinde kentteki hazırlıklar tamamlandı, her taraf süslenerek renkli görüntüler oluşturuldu. Kentin işlek noktaları Erdoğan’ın gelişiyle ilgili pankart ve ilanlarla donatılırken, yeni stadyumda yapılacak etkinlik için hazırlanan 22 bin ücretsiz davetiyenin tamamına yakını tükendi. Kalan bölüm ise güvenlik güçleri ve kent dışından gelen protokol üyelerine ayrılacak.

Diyarbakırsporlu Eski Futbolcular da Forma Giyecek

Erdoğan’ın da oynayacağı karma maçında yer alacak eski milli futbolcuların isimleri açıklandı. Erdoğan’ın yer aldığı takıma karşı görev yapacak olan Diyarbakır karması için de Diyarbakırspor’un kuruluş yıllarında forma giymiş isimler dahil bir çok eski Diyarbakırlı futbolcuya davet yapıldığı ifade edildi. Karma maçı Cumartesi günü 33 bin seyirci kapasiteli yeni Diyarbakır Stadı’nda oynanacak.

Öte yandan Erdoğan’ın Diyarbakır’a yapacağı ziyaret öncesi ise, kentin dört bir yanında seferberlik ilan edildi. Erdoğan’ın konuşma yapacağı alan ve geçiş güzergahlarında hummalı bir çalışma yürütülüyor. Erdoğan’ın gelişi nedeniyle kentin tüm giriş çıkışlarında aramalar sıkılaştırıldı. Bölgenin farklı illerinden takviye polis gönderilirken, izinlerin kaldırıldığı öğrenildi.

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.