Diyarbakır eskiye döndü

Diyarbakır eskiye döndü
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde günlük 2 bin 500 kişiye kovid testi yapılıyor. Şüphelilerden yarısı pozitif. Vakalar artmasına rağmen, aşılama oranı günde 150’ye kadar düştü.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diğer bölge illerinde olduğu gibi Diyarbakır’da da Kovid-19 vakaları yeniden tırmanışa geçti. Hızlı bulaşan omicron vakaları nedeniyle, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kovid mesaisi yeniden başladı. Edinilen bilgilere göre, kentte hastalık 3 hafta öncesine göre 3 katlık bir artış gösterdi. Günde 2 bin 500 kişi hastaneye sürüntü talebiyle başvuruyor. Sürüntü alınanların yarısı yani bin 250’si pozitif çıkıyor.

3 kat kovide ayrıldı

3 hafta önceye kadar tek katta takip edilen kovid hastaları için bugün itibariyle 3 kat ayrıldı. Kovid yoğun bakım hastaları Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 3’üncü katında takip ediliyordu. Vakaların artması ile ek yoğun bakım planı yapılmaya başlandı.

55 yoğun bakım hastası

Kovid -19 salgınının başladığı 2020 yılından bu yana pandemi hastanesi olarak çalışan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şuan 70 kovid hastası yatarak tedavi görüyor. Hastanenin yoğun bakım servisinde ise 55 yoğun bakım hastası var. Vakalar her geçen gün artarken, aşılanma oranı ise tersi yönde ilerliyor. Yazın sağlık kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin kampanyaları ile binleri bulan aşı oranı şuan günlük 150’lerde. Yoğun bakım ve servislerde yatan hastaların yüzde 70’i aşısız ya da eksik aşılı.

100 sağlıkçı enfekte oldu

Önceki varyantlara göre daha hızlı yayılan Omicron nedeniyle sağlıkçılar da hızla enfekte olmaya başladı. 2 haftalık süre içerisinde 100’ü aşkın sağlık personelinde virüs saptandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.