Diyarbakır esnafı indirim istiyor

Diyarbakır esnafı indirim istiyor
Diyarbakır’daki 60 bin esnafın yüzde 80’i elektrik ve doğalgaza gelen zamlardan sonra kapanma tehlikesi ile yüz yüze kaldı. DESOB bakanlıktan yüzde 50 indirim talep etti.

Gönül MORKOÇ/ÖZEL
TİGRİS HABER - Doların düşmesiyle, çarşı pazarın rahatlaması beklenirken gelen zamlar esnafın belini büktü. Elektrik ve doğalgaza gelen zamlardan sonra Diyarbakır’da esnafın hali perişan oldu. Henüz faturalara yansımasa da bir çok esnaf önümüzdeki ayın zamlı faturasını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünmeye başladı. Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DESOB) Ticaret Bakanlığı’ndan yüzde 50 esnaf indirimi talep etti. İndirim dilekçesi geçtiğimiz günlerde bakanlığa gönderildi.
tigris-haber-esnaf.jpeg

Yüzde 80’i zor durumda

Diyarbakır Esnaf Sanatkarlar Odası (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, esnafta ciddi bir kaygı olduğunu söyledi. Yüzde 80’inin zor durumda olduğunu kaydeden Ebedinoğlu, “Hizmet sektöründe ciddi bir kaygı var. 3 ay sonra kapanmalar başlayacak. Kapanmalar olursa istihdam da ciddi anlamda düşecek” dedi.
tigris-haber-esnaf1.jpeg

100 bin istihdam

Diyarbakır’da faaliyet yürüten 60 bin esnafın yaklaşık 100 bin kişiyi istihdam ettiğine işaret eden Ebedinoğlu, “Küçük işletmelerin çoğu kirada ödüyor. Elektrik ve doğalgaz bu kadar zamlı iken, kirayı nasıl ödeyecekler. Kapanmalar olursa işten çıkarmalar başlayacak” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.