Diyarbakır esnafı isyanda!

Diyarbakır esnafı isyanda!
Son zamanlarda ardı ardına gelen zamlar işletmecileri ve halkı mağdur etti. Diyarbakır Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Erkan ve işletme sahipleri, elektrik faturalarına gelen zamlara isyan ettiler.

TİGRİS HABER - Son zamanlarda ardı ardına gelen zamlar işletmecileri ve halkı mağdur etti. Diyarbakır Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Erkan ve işletme sahipleri, elektrik faturalarına gelen zamlara isyan ettiler. Erkan, zamlardan kaynaklı fiyat artışları, yüksek elektrik faturaları nedeniyle tüm esnafın mağdur olduğunu ve bu durumun iyileştirilmesine yönelik çalışma yapılması gerektiğini dile getirdi.

Haşim Erkan, esnafın sorunlarını, zamlarla birlikte içinde bulundukları zor durumu şöyle dile getirdi;  “Son iki yılı değerlendirmesini yapacak olursak pandemi döneminde esnaflarımız mağdur oldu. Birçok esnaf zarar etti ve işletmesini kapattı. Pandemiyi atlattıktan sonra kullandığımız malzemelere yüzde 200 oranında zam geldi. Buna rağmen altından çıkmaya çalışırken, asgari ücrete gelen zamlar, vergiler bizi bir kez daha zor duruma soktu.

Elektrik faturaları işin tuzu biberi oldu. Elektrik faturalarındaki rakamlar ödeyebileceğimiz rakamlar değil. Daha önce 27 bin TL faturası gelen esnafımızın bu ayki faturası 72 bin TL. Yine daha önce 17 bin TL fatura gelen esnafımıza bu ay 42 bin TL fatura gelmiş. Esnafımız isyanda, şikâyetçi, durumun düzeltilmesini istiyoruz.”

‘İşletmelerimizi protesto için kapatacağız’

Pandemi nedeniyle esnafın zaten içinden çıkılmaz sorunlarla uğraştığını aktaran Oda Başkanı Haşim Erkan, Diyarbakır esnafının çok zor durumda olduğunu, yüksek faturaları ödemesinin mümkün olmadığını söylüyor. Yaşananlar karşısında yetkililerin, hükümetin, elektrik kurumunun herhangi bir rahatlatıcı açıklama yapmadığına da dikkat çeken Erken, tepkilerini dükkân kapatarak göstereceklerini dile getiriyor ve şöyle konuşuyor;  “Esnaf olarak işletmelerimizi 10 gün ya da 1 ay kapatma fikrindeyiz. Yetkililere mesajımız var, elektrik faturalarımızı ödesinler, işletmelerimizi onlara bırakalım. Bugün 70 bin TL fatura ödeyen bir esnafın kazancı ne olabilir ki? Mağduriyetimiz diz boyu. Yatırım yapan, istihdam sağlayan üretken insanlar olarak bu duruma şaşırıyoruz. Sorunlarımıza çözüm üretilmesini istiyoruz.”

‘İşçi çıkarmak zorunda kalıyoruz’

Arka arkaya gelen zamlar işletme sahiplerini zor durumda bırakırken, artan maliyetler nedeniyle işletmelerin işçi çıkarmak zorunda kaldığını ifade eden Haşim Erkan, henüz nasıl ve ne şekilde hareket edeceklerini bilmediklerini, ancak bu şekilde devam etmesi halinde personel sayısında kısıtlama yapmak zorunda kalacaklarını belirterek şöyle dedi; “Diyarbakır turizm kentidir. Burayı ayakta tutan hizmet sektörü bizleriz. Buraya gelen yerli yabancı turistleri tarihi mekânlarda ilk karşılayan bizleriz. Sorunlarımıza bir an önce çözüm bulunmasını bekliyoruz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.