Diyarbakır esnafı Paylan’a dert yandı

Diyarbakır esnafı Paylan’a dert yandı
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Diyarbakır’daki esnafları ziyaret ederek sorun dinledi. Paylan, zamlarla birlikte fahiş miktarlara ulaşan faturalarla ilgili olarak “Esnaf artık şikâyet etmiyor, isyan ediyor” dedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da esnafın ekonomik sorunlarını dinleyen Garo Paylan, zamların geri alınarak, özelleştirilen tüm elektrik üretim-dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması gerektiğini vurguladı, elektrik ve doğalgazın ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz olarak sağlanması gerektiğini ifade etti.

 ‘Gelir yok, gider katladı’

Esnaf ziyareti sırasında dükkânına gelen son iki elektrik faturasını Paylan’a gösteren Sanayi Sitesi esnafı, “Geçen yıl gelen son fatura 2 bin 59 TL idi, bu yılın ilk faturası 4 bin 159 TL. Faturamız yüzde yüz arttı, işlerimiz yüzde yüz düştü. Böyle bir artışı karşılayacak ekonomik gücümüz yok şu anda. Gelip ödesinler bu faturayı. İnsanların geliri artmazken faturalar, masraflar, fiyatlar durmadan artıyor. Ama müşteriye yansıtamıyoruz. İşimizi çevirebilmek için sürekli maliyetinin altına satış yapıyoruz. Kar edemediğimiz için de masraflarımızın altında kalıyor gelirimiz. Biz bu faturaları ödeyemeyeceğiz. Borçlu olmadığımız yer yok. Türkiye uçuyor diyorlar, onların hayal dünyasında uçuyor herhalde.”diye konuştu.

 ‘Trafoyu Komple Yakacağız’

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Yeraltı Çarşısındaki esnaflarla da bir araya geldi. Çarşıda çalışan bir vatandaş, “Özgürlük burada vekilim: 700 lira! 80 lira yevmiye ye çalışıyorum. Elektrik faturası geçen ay 300 lira, bu ay 700 lira geldi. Yatırmayacağım, trafoyu komple yakacağım. Vallahi bundan dolayı içimden gelmiyor çalışmak” diyerek elektrik zammına tepki gösterdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum