Diyarbakır “evde kal” çağrısını yanlış anladı

Diyarbakır “evde kal” çağrısını yanlış anladı
Koronavirüsün yayılmasını önleme adına gündeme gelen tedbirler konusunda yurt genelinde yapılan “evde kal” çağrısı maalesef Diyarbakır’da beklenen karşılığı bulmadı.

Diyarbakır’da sokağa çıkan birçok vatandaş ise 65 yaş altı olmanın rahatlığıyla sokaklarda gezinirken, sanki “evde kal” çağrısı sadece yaşlılara yapılmış gibi bir algıyla hareket etti.

Diyarbakır sıcak bahar havasının da etkisiyle evde kalmak yerine sokağa çıkmayı tercih etti. Sokaktaki vatandaşta ise ne koruyucu tedbirlere uydu ne de fiziksel temas mesafesini korudu. 

banka-kuyruk-evdekal.jpg

Diyarbakır’da bahar havası kendinin hissettirmeye başladı. Sıcağı gören Diyarbakırlılar koronavirüse karşı “evde kal” çağrısına uymak yerine bahar havasına uyup dışarı çıktılar.

surici-evdekal.jpg

Diyarbakır Sur ilçesinde vatandaşların sokağa çıkmadaki rahatlığı pes dedirtti. Sur diplerinde çimlere oturanlar, banklara sıralananlar, sokakları dolduranlar virüse karşı önlemleri hiçe sayarak hem kendi hem toplum sağlığını tehlikeye attılar.

sur-evdekal-korona-var.jpg

“Evde kal” çağrısı Diyarbakır’da karşılığını bulmadı

Öyle ki, sanki sokağa çıkmaması gerekenler sadece 65 yaş ve üstüymüş gibi, evde kal çağrısına sadece yaşlılar uymak zorundaymış gibi bir algıyla rahat rahat çarşı Pazar dolaşıp durdular. Diyarbakır’da “evde kal” çağrısı yerine “sokağa çık” çağrısı yapılsa belki de daha çok etkili olurdu gibi bir görüntü oluştu. Maalesef vatandaşlarımız dozu düşük yasakları ya da uyarıları çiğneme konusunda garip bir alışkanlıkla hareket ediyor. “Evde kal” çağrısına uymak vatandaşa neden bu kadar zor geliyor ya da vatandaşın evde zaman geçirme kapasitesi neden bu kadar düşük bunun ciddi ciddi sorgulanması gerekiyor.

sur-evdekal.jpg

Vatandaş hala daha virüse karşı önlemlerin ciddiyetinin farkında değil

Virüsle mücadelede olmazsa olmaz olan “evde kal” çağrısına uymak, zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmamak, dışarı çıkıldığında da fiziksel temas aralığını korumak vs. Diyarbakır’da bunların pek de dikkate alınamadığı gözlendi. Banka ATM’lerinin önünde oluşan kuyruklar, vatandaşların dip dipe sıralanması vs. virüs salgınına karşı önlemlerin pek de ciddiye alınmadığını ortaya koyuyor. (Haber Merkezi)

ulucami-evdekal.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum