Diyarbakır Fotono21 Hevsel Kupasının ilk ayağı tamamlandı

Diyarbakır Fotono21 Hevsel Kupasının ilk ayağı tamamlandı
Diyarbakır Fotono21 Fotoğraf Derneği tarafından İlk turu 2021 yılında yapılan ve ülke genelinden 78 fotoğrafçının 396 fotoğraf ile katıldı

Özel ŞehmusKızılaslan

TİGRİS HABER - Hevsel Kupasına 2022 yılında 130 fotoğrafçı 410 eserle, 2023 yılında ise 146 fotoğrafçı 418 eserle katılım sağlandı. 2’nci ve 3’ncü turları devam edecek olan ve ilk turu tamamlanan Hevsel Kupası fotoğraf yarışmasına toplamda 354 fotoğraf sanatçısı 1224 eserle katıldı.

hevsel-kupasi-1.jpg

Diyarbakır Fotono21 derneği tarafından organize edilen Hevsel Kupası Fotoğraf yarışmasının ilk turuna 2021 yılında başlanan yarışmalara ülke genelindetoplamda 354 fotoğraf sanatçısı 1224 eserle katılım sağladı.

hevsel-kupasi-2.jpg

354 fotoğraf sanatçısı Bin 224 eserle katıldı

hevsel-kupasi3.jpg

Diyarbakır Fotono21 Fotoğraf Dernek başkanı Mehmet Kılıçoğlu, Hevsel Kupa yarışmasının ilk turunun ilk ayağını 2021 yılında başlattıklarını ve Ülke genelinde Artarak devam eden, yarışmanın 2’nci ve 3’ncü turları halen devam ettiğini, belirten, Kılıçoğlu “Derneğimiz fotoğraf sanatından uzak, içinde hikâyeler barındırmayan ve çoğunlukla birbirine benzeyen kareler yerine, nitelikli eserler üretilmesini sağlamak için çaba göstermektedir. Bu amaçla Derneğimizin çalışmaları arasına “Fotono21 Hevsel Kupası” eklenmiş bulunmaktayız” İfadesine yer verdi.

hevsel-kupas-4.jpg

Usta sanatçı Bedri Akçay anısına

hevsel-kupasi-5.jpgHevsel Kupası ile fotoğraf üretiminde bir konu bütününü düşünmeye yöneltmek, üç yıl boyunca sürekli ve düzenli çalışmayı teşvik etmeyi amaçladıklarını söyleyen Kılıçoğlu, “Hevsel Kupası, kupa verilecek yıldan başlamak üzere her yıl fotoğraf sanatına emek veren bir fotoğraf emekçisi adına adanacaktır” İlk kupamızı bu sene vereceklerini , 3. Tur kupasını ise 2 sene önce pandemi döneminde Hayatını kaybeden, usta Fotoğraf sanatçısı Bedri Akçay anısına vereceklerini belirtti.

hevsel-kupasv6.jpgKupayı Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu desteği ile yapılan yarışmanın değerlendirme jürileri olarak görevlendirilen, Türkiye genelinde bir birinden değerli ve usta fotoğraf sanatçılarından oluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.