Diyarbakır, Halepçe’de katledilenleri andı

Diyarbakır, Halepçe’de katledilenleri andı
34 yıl önce Halepçe’de katledilen 5 bin Kürt, Diyarbakır’da düzenlenen törende anıldı.

TİGRİS HABER - Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Halepçe Katliamı’nda yaşamını yitirenleri Koşu Yolu Parkı Yaşam Anıtı önünde yaptığı anma etkinliğiyle andı. "Halepçe'yi unutmadık" pankartının açıldığı açıklamaya, TJA, HDP, Gelecek Partisi, DEVA, CHP ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, “Asla unutmayacağız ve her zaman katledilenleri anacağız. Bu katliamı kim yaptıysa her zaman hesabını sormaya devam edeceğiz” dedi. 

 "Unutmadık ve unutturmayacağız”

Platform Sözcüsü Mehmet Candar,  savaşların en büyük bedelini kadınlar, çocuklar ve emekçilerin ödediğini söyledi. Halepçe Katliamı'nın tarihçesini hatırlatan Candar, "Unutmadık ve unutturmayacağız” dedi.

“Halepçe'yi unutmak yeni katliamları getirir"

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan: "Halepçe’nin acısı yerinde durmadı, halen sürüyor. Fakat bu katliamı Kürtlere yapanlar barış ve özgürlük mücadelesini durduramadı. 'Kürtleri katledeceğiz, bitireceğiz' diyenler bitti. Halepçe’yi unutmamak gerekir. Halepçe'yi unutmak yeni katliamları getirir" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum