Video-Diyarbakır Havalimanında Isınma sorunu gideriliyor

Video-Diyarbakır Havalimanında Isınma sorunu gideriliyor
Yaklaşık 3,5 ay önce ısınma merkezinde yaşanan arızadan dolayı personel ve yolcuların soğukta beklediği Diyarbakır’daki havalimanındaki sorunun giderilmesi için onarım çalışmaları başladı.

TİGRİS HABER -

Tigris-(ÖZEL) Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük havalimanı olarak 2016’da açılan Diyarbakır Havalimanı’ndaki ısıtma sisteminin üç buçuk aydır çalışmadığı ortaya çıkması üzerine büyük yankı uyandıran adeta bir krize yol açan sorun nihayet gideriliyor.

Diyarbakır Havalimanındaki ısınma sorununun ilk kez sitemizde gündeme getirilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na soru önergesi vermişti.

Yine CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da, Diyarbakır Havalimanı'nda günlerdir devam eden ısıtma sorununu meclis gündemine taşımıştı.

Tepkiler üzerine Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı, ısıtma merkezindeki arızanın giderilmesi için kolları sıvadı. Isıtma merkezinde onarım yapılması için DHMİ Genel Müdürlüğü’ne talimat vererek, onarım başlanmasını istedi.

Diyarbakır DHMİ Müdürü Mustafa Durak, onarım çalışmalarına 4 Ocak tarihinden itibaren başlandığını, onarımın 1 hafta-10 gün içinde tamamlanarak, havalimanının ısınacağını söyledi. Yolcuların gösterdiği sabırdan dolayı da teşekkür ederek, ihale aşamasının uzun sürmesi nedeniyle onarımın geç başladığını sözlerine ekledi.( haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum