Diyarbakır havalimanının durumu nedir?

Diyarbakır havalimanının durumu nedir?
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na Diyarbakır havalimanının ısınma havalandırma sistemini sordu.

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na Diyarbakır havalimanının ısınma havalandırma sistemini sordu. Tanrıkulu, yaz ve kış aylarında sorun olan sistemin sorumlularının kim olduğunun yanıtlanmasını istedi.

Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır havalimanı ile ilgili soru öçnergesşinin gerekçesinde şunları ifade etti;

Havalandırma sisteminin çalışmadığı ve yaz aylarında Diyarbakır Havalimanında hem yolcuların hem de görevlilerin aşırı sıcakta sorun yaşadığı haberleri basına yansımıştır.

Günde ortalama yaklaşık 6 bin yolcuya hizmet veren ve bine yakın personelin de çalıştığı göz önüne alındığında, kış aylarıyla birlikte Diyarbakır Havalimanında ciddi bir ısınma sorunu da yaşandığı yine basına yansıyan haberler arasındadır.

Tanrıkulu, Bakana şu soruları sordu;

  1. Diyarbakır Havalimanında iklimlendirme borularının kopup yere düşmesiyle birlikte ısınma sisteminin bozulduğu iddiası doğru mudur? Anılan iddialar doğru ise, yaşanan sorunların çözülerek mağduriyetin giderilmesi amacıyla somut ve ivedi adım atılacak mıdır?
  2. Anılan sistem bozukluğunun giderilmesi noktasında yetkili kişi ya da kişiler kimlerdir?
  3. Diyarbakır Havalimanının ısıtma ve soğutma sisteminin bakım – onarımı en son hangi tarihte yapılmıştır?
  4. Diyarbakır Havalimanında ısınma sistemi hangi firma tarafından yapılmıştır ve bakım-onarımı hangi firma ya da firmalarca takip edilmektedir?
  5. Diyarbakır Havalimanı ısınma sistemleri için ihaleye çıkılacak mıdır?

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum