Diyarbakır hayvan pazarında hareketlilik başladı

Diyarbakır hayvan pazarında hareketlilik başladı
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Diyarbakır’ın kırsal mahallelerinde yetişen kurbanlık hayvanlar, Canlı Hayvan Borsası'na getirildi

TİGRİS HABER - Canlı Hayvan Borsası'nda her hafta kurulan hayvan pazarı, yerini kurbanlık hayvanların satışına bıraktı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban pazarları hareketlendi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en hareketli hayvan borsalarından Diyarbakır Canlı Hayvan Borsası'na besiciler gelmeye başladı.

Besiciler kurbanlık fiyatlarının birkaç gün öncesine nazaran düştüğünü belirterek, canlı dana kilosunun 130, canlı kuzuların kilosunun ise 80 TL olduğunu söyledi.

Besici Hüsamettin Çiçek, “Kurbanlık fiyatları ucuzlamış, birkaç gün öncesi gibi değil. Şu anda canlı hayvanın kilosunu 130 TL’ye satıyoruz. Etini ise 220 TL’ye veriyoruz. Birkaç gün önce fiyatlar daha yüksekti, şu anda düşmüş durumda. Satışımız çok şükür oluyor” dedi.

Toklu hayvanın geçen sene tekinin 4 bin TL, bu sene ise çitinin 12 bin TL olduğunu söyleyen Faruk Taştan, “Hayvan pazarında alışveriş yapıyorum. Şu anda fiyatlar iyidir. Satış da, hayvanlar da çok güzel. Herkes kazanıyor. Kimse yalan konuşmasın. Toklu hayvanın fiyatı geçen sene 4 bin TL idi, şimdi çifti 12 bin TL olmuş” diye konuştu.

Besicilerden İsa Bal ise, şunları kaydetti:

“Bu sene genelde erkek danaların satışı çok yapılıyor. Öte yandan koyunlar da çok satılıyor. Diğer büyükbaşlarda piyasa durgundur. Danaların fiyatları ortalama 50 ile 75 bin arasında değişkenlik gösteriyor. Canlı kuzuların kilosu da 80 TL’dir. Erkek dananın fiyatı ise 130 TL’dir.” (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.