Diyarbakır HÜDA PAR’da yeni başkan Zeynul Abidin Gülsever

Diyarbakır HÜDA PAR’da yeni başkan Zeynul Abidin Gülsever
Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı 4'üncü Olağan Kongresi’nde Zeynul Abidin Gülsever İl Başkanı seçildi.

TİGRİS HABER - HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongre, Kongre Başkanlık Divanı seçiminin ardından sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun da katıldığı kongrede, HÜDA PAR’ın genel seçimler öncesinde Diyarbakır İl Başkanı olan Faruk Dinç'in Milletvekili adaylığı münasebetiyle il başkanlığına getirilen Vedat Turgut, kongrede bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Sahabeler şehrinin tarihi ve geçmişi maneviyat önderlerine ev sahipliği yaparak anıldığını ve bunlardan birinin de Şeyh Said Hazretleri olduğunu söyleyen Turgut, "Bizler, buram buram maneviyat kokan bu şehrimizin önder ve şahsiyetlerini iyi tanımalıyız. Bu yüzden başta gençler olmak üzere çocuklarımıza Şeyh Said Hazretlerinin mücadelesini, davasını iyi anlatmalıyız ve tarihi süreci iyi öğretmeliyiz" dedi.

Seçime tek liste ile gidildi

Konuşmasının sonunda İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildiren Turgut, yeni seçilecek İl Başkanı ve yönetimine başarı dileğinde bulundu. Turgut'un konuşmasının ardından kongrede faaliyet raporu ve mali raporlarının okunması ve ibrasına geçildi. HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı 4'üncü Olağan Kongresinde il başkanlığı görevinden istifasını açıklayan Vedat Turgut'un yerine tek liste ile aday olan Zeynul Abidin Gülsever seçildi.

Yeni dönemde, bayrağı devralmak için kendisini Diyarbakır İl Bakanlığına aday olarak gösterdiklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Gülsever, Diyarbakır'da daha önce hizmetleri olan önceki il başkanından bayrağı devralırken, aynı kararlılıkla hizmete devam edeceğinin altını çizdi.

Diyarbakır'da başlıca hal edilmesi gereken sorunların olduğunu söyleyen Gülsever, "Diyarbakır’ımızın hal edilmesi gereken başlıca sorunlarının başında öncelikle gençliğin sorunları gelmektedir. Son yıllarda kültür emperyalizminin etkisi altında kalan gençliğin içine düşmüş olduğu büyük bir boşluk ve buhran vardır. Gençlerimizin istihdam sorunu, iş bulamama, evlenmek isteyip te yuva kuramama ve maneviyattan uzaklaşma gibi sorunları çözüme kavuşmalıdır" dedi.

“Diyarbakır'ımızın trafik sorunu artık çileye dönüşmüş durumdadır”

Şehrin diğer bir sorununun trafik olduğunu dile getiren Gülsever, "Metropol şehirler arasında yer alan Diyarbakır'ımızın trafik sorunu artık çileye dönüşmüş durumdadır. Bu trafik çilesini aza indirecek raylı sistem projesi sadece sözde kaldı. Bu konuda bir arpa boyu ilerlenmiş değildir. Raylı sistem projesinin hayata geçirilmesi için takipçi olacağız." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın maneviyat şehri olduğunu, İslam’ın 5’inci haremi şerifi olan bu şehrin, birçok sahabe ve manevi öndere ev sahipliği yaptığını hatırlatan Gülsever, buram buram maneviyat kokması gereken Diyarbakır'ın, son yıllarda büyük bir kültür emperyalizmine maruz kaldığını ifade ederek bu şehrin manevi değerlerine sahip çıkacağını söyledi. (Haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.