Diyarbakır içme suyu tesisinde 4 personelde korona çıktı

Diyarbakır içme suyu tesisinde 4 personelde korona çıktı
Diyarbakır içme suyu şebekesinin arıtma tesisinde çalışan biri şef 4 kişide koronavirüs tespit edildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da şehrin içme suyu şebekesinin bağlı olduğu arıtma tesisinde çalışan biri personel şefi 4 kişide koronavirüs tespit edildi. Kent merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta Mastfroş Tepesi’nde 440 dekarlık alan üzerine inşa edilen tesiste 3 kişinin daha fenalaşması sonucu kaldırıldıkları hastanede yapılan testleri pozitif çıktı.

ÖNLEM ALINMADI, UYARI YAPILMADI

Diyarbakır-Elazığ Karayolu üzerinde Mastfroş Tepesi’nde bulunan DİSKİ’ye bağlı içme suyu arıtma tesisinde çalışan E. A.’nın halsizlik belirtisi göstermesi üzerine kaldırıldığı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan testleri pozitif çıktı. E.A.’nın tespitinin pozitif çıktığının DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından bilinmesine rağmen bu konuda, personelle herhangi bir uyarıda bulunulmadığı gibi bu konuda herhangi bir önlem alınmadı. Normal çalışma düzeniyle çalışmalarının devam ettiği arıtma tesisinde, hastalık belirtisi gösteren tesis şefi B.Y. ve soyadı öğrenilmeyen S. ve A. adlı kişilerin koronavirüs belirtisi göstermesi üzerine 3 kişi, test yapılmak üzere Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 kişinin yapılan testleri pozitif çıktı. Testleri pozitif çıkan 3 kişi karantinaya alındı.

BİR PERSONEL YOĞUN BAKIMDA

Tesiste koronavirüse yakalanan ilk kişi olan E. A.’nın tedavi gördüğü sırada solunum zorluğu çekmesi üzerine Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi birinci katında yer alan pandemi servisindeki yoğun bakım ünitesine alındı. E.A.’nın Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor.

TEDBİR ALINMIYOR

 Arıtma tesisinde çalışan personeller söz konusu durumdan tedirgin. İsminin yazılmaması kaydıyla konu hakkında bilgi veren bir personel, “Olayın başından beri, arıtma tesisinde çalışan personeller bilgilendirilmedi. Herhangi bir tedbir alınmadı. Ne bize ne de kamuoyuna herhangi bir uyarıda bulunuldu. Biz de tedirginiz. Çalışanların hepsi teste tabi tutulmalıdır. Gerek İtalya ve İstanbul’dan içme suyu ve kanalizasyon suyunda koronavirüs tespit edildiğini biliyoruz. Kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmemesi ve biz personele ilişkin tedbirlerin alınmaması, testlerin yapılmaması risk oluşturuyor” diye konuştu. (Kaynak:MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.