Diyarbakır iki ateş arasından çıkmak istiyor

Diyarbakır iki ateş arasından çıkmak istiyor
Diyarbakır son zamanlarda tabiri caizce iki ateş arasında kaldı. Biri DEDAŞ’ın yüksek miktardaki faturaları, diğeri ise koronavirüsten kaynaklı ölümler.

TİGRİS HABER - Diyarbakır son zamanlarda tabiri caizce iki ateş arasında kaldı. Biri DEDAŞ’ın yüksek miktardaki faturaları, diğeri ise koronavirüsten kaynaklı ölümler. Uzun zamandır Diyarbakır’ın gündemi olan bu iki durumun bir an önce sona ermesi yönünde büyük talep var.

Diyarbakır aşı seferberliği ilan etti

Korona vakalarında adeta 4. Piki yaşayan Diyarbakır’da günlük ölüm sayısı 20-25 arasında. Hastanelerde yatan hasta sayısı kentte yaşayanları tedirgin ederken, normale dönmek için yoğun aşılama kampanyası başlatıldı. Siyasi parti temsilcileri, spor kulüpleri, iş insanları dernekleri, sanayiciler, eğitimciler, Tabipler Odası aşı konusunda direnç gösterenlerin aşılanması gerektiği konusunda çalışmalar yaparken, toplum sağlığı için aşının şart olduğuna, aşılama oranının artması ile vaka sayılarının azalabileceğine vurgu yapıyorlar. Önümüzdeki hafta içinde vaka sayışlarında azalma görülebileceği belirtiliyor.

DEDAŞ’a fatura tepkisi sürüyor

Diyarbakır’ın ikinci gündem maddesi ise DEDAŞ’ın yüksek faturaları. Hiç evde olmadıkları halde yüksek faturalarla yüz yüze geldiklerini belirten yurttaşlar, DEDAŞ kurumuna karşı tepkilerini dile getirirken, faturaların ve sayaçların gözden geçirilmesini istiyor. Vatandaşların yoğun tepkisi, iş insanları dernekleri ile esnaf derneklerini de harekete geçirdi. DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, elektrik faturalarının cep yaktığını belirterek, “Kapalı olan işyerlerine bile 200 TL’nin üzerinde fatura gelmesinin izahı olamaz. Devletin enerji şirketlerine müdahale ederek, etkin bir denetim sağlaması lazım” dedi. (Tigris Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum