VİDEO - ‘Diyarbakır insanın kendi evi gibi’

VİDEO - ‘Diyarbakır insanın kendi evi gibi’
Uzun süredir Ankara’da sahneye çıkan Grup Kibele’nin sanatçıları; Diyarbakır’a geldiklerinde kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini, kentte türkü söylemenin ve özleminin başka olduğunu söylediler.

Özel Haber/Mümin AĞCAKAYA

TİGRİS HABER - Grup Kibele’nin sanatçılarından solist Rezan Bilgin ve bağlama ustası Mert Kılıç Tigris Habere konuştu.

Melik Ahmet’te doğan ve çocukluğu Diyarbakır’da geçen sanatçı Rezan Bilgin, Ankara’da ‘Grup Kibele’ adıyla bir grup oluşturdular. Uzun zamandır Ankara’da sahne almalarına rağmen sık sık Diyarbakır’a da gelerek dinleyicileriyle buluşmaktadır.

Diyarbakır’a konser için gelen Grup Kibele’nin solisti Rezan Bilgin’le sohbetimizde Diyarbakır’ı anlatırken; “Diyarbakır’ın tarihsel, sosyal ve kültürel yapısının güçlü olmasının yanında laik ve özgürlükçü olmasının kendilerini mutlu ettiğini söylemektedir.

buranin-ayri-bir-guzelilgi-var-2.jpg

Her gelişimde büyüleyici bir tarafını yakalayabiliyorum.

Sanatçı Rezan Bilgin; ” Diyarbakır’a geldiğimde kendimi o kadar rahat hissediyorum ki; insan burada kendini evinde, yuvasında hissediyor.” Diyerek her sene gelip gittiğini, hatta pandemi döneminde iki üç ayda bir geldiğini, Ankara’da yaşamasına rağmen buradan kopamadığını çünkü Piran’da dedelerinin ve büyüklerinin mezarının olduğunu, akrabalarının halen burada yaşadığını, onları sık sık ziyaret etmenin, onlarla sohbet etmenin kendisi için apayrı bir mutluluk olduğunu söyleyerek; “Diyarbakır insanın evi gibidir. Diyarbekir’li olmak her zaman benim için mutluluk vericidir. Büyüleyici bir yerdir. Her gelişimde büyüleyici bir tarafını yakalayabiliyorum.”

buranin-ayri-bir-guzelilgi-var-4.jpg

Hep özlem içinde oluyorsunuz

Sanatçı Rezan Bilgin; “Buraya gelirken hem özlem içinde geliyorum. İki üç gün kaldıktan sonra giderken bile o özlem kendisini yakıcı bir şekilde hissettirmeye başlıyor. Buralı olmak ayrı bir güzel, ayrı bir tat. Bura da yaşamak ta ayrı bir mutluluk. Yani hep özlem içinde oluyorsunuz.” Diyerek kente geldiğinde başım gözüm üstüne sözünün ne kadar samimi olduğunun bilindiğini ve bu duyguyu kentin bütün kuçelerinde hissedildiğini ve bu duygunun da insanı rahatlattığını söyleyerek burada yaşamanın ayrı bir mutluluk olduğunu dile getirdi.

buranin-ayri-bir-guzelilgi-var-3.jpg

Her geldiğimizde bizi evimizde gibi hissettiriyor

Grup Kibele’nin bağlama ustası Mert Kılıç ilk defa Diyarbakır’a 2016-17 yılında Devlet Tiyatrosuyla birlikte Neşet Ertaş oyununda Neşet rolünü canlandıran Mert Kılıç, Diyarbakır seyircisinin kendisini şaşırttığını söyleyerek; “Gerçekten çok kıymetli, değerli bir seyircisi, sanatçıya değer veren bir kitlesi var. İnsanıyla, tarihiyle, farklı kültürleriyle her geldiğimizde bizi büyüleyen bir şehirdir. Bunların hiçbiri tesadüf değil. Tarihi, yaşanmışlıkları, kültürü, gelenekleri, insana yaklaşımı dolayısıyla; bizi her geldiğimizde evimize gelmiş gibi hissettiriyor. Giderken özlem duyarak gidiyoruz. Özlemi burada biriktirip gidiyoruz. Diyarbakır’da müzikseverlerle buluşmak bizim için çok kıymetli. Sağ olsunlar var olsunlar.” Diyerek tekrar gelecekleri günün sevinç ve özlemini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.