Diyarbakır kayyımı Naci Sapan'a 'hakaret' davası açtı

Diyarbakır kayyımı Naci Sapan'a 'hakaret' davası açtı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayyımı ve ihale komisyonu üyeleri, 800 bin TL değerindeki arsa satışı ile ilgili kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle yayın koordinatörümüz Naci Sapan, hakkında ‘Hakaret’ davası açtı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayyımı ve ihale komisyonu üyeleri, 800 bin TL değerindeki arsa satışı ile ilgili kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle yayın koordinatörümüz Naci Sapan, hakkında ‘Hakaret’ davası açtı. Sapan, açılan dava ile ilgili, “Halkımın haklarını savunuyorum, dava, mesleki ve insani açıdan benim için onurdur” dedi.

‘Kayyım ve kayyımcıklar’ yazısı nedeniyle

whatsapp-gorsel-2024-03-10-saat-13-20-54-1081fc18.jpg

Diyarbakır kayyımı ve Belediye ihale komisyonu, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer ilçe belediyelerindeki usulsüzlüklerle ilgili kamu yararına yazılar yazan, kamuoyunu bu yönde bilgilendiren gazetemizin yayın koordinatörü, yazarı Naci Sapan hakkında, ‘Kayyım ve kayyımcıklar’ başlıklı köşe yazısı nedeniyle ‘Hakaret’ ve kamu davası açtı. Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesinin basit yargılama usulü ile açtığı dava 14 Mart Perşembe günü görülecek, tarafların ifadeleri alınacak.

Mesleki ve kişisel bir onurdur

whatsapp-gorsel-2024-03-10-saat-13-20-54-a2c08dd12.jpg

Hakkında dava açılan yayın koordinatörümüz ve yazarımız Naci Sapan, Diyarbakır halkının, dolayısıyla kamunun hakkını savunan birine şeffaf olması gereken bir kurum tarafından dava açılmasının ilginç bir durum olduğunu söyledi. Sapan, “Davaya konu 800 bin TL’lik 5 parça arazinin satışı ile ilgili tek açıklama yok. Ancak, konuyu gündeme getirdiğim için davaya başvuruyorlar. Kayyımlar tarafından açılmış bu dava hem mesleki hem de şahsi anlamda benim için bir onurdur. Çünkü ait olduğum kentin hakkını savunuyorum” dedi.

Vali, genel sekreter, ihale komisyonu

whatsapp-gorsel-2024-03-10-saat-13-20-54-a183f8a4.jpg

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Genel Sekreter Abdullah Çiftçi, Yol Bakım ve Alt yapı koor. Daire Başkanı Kendal Okutucu, Mali Hizmetler Daire Başkanı Zeki Karahan, 1. Hukuk Müşaviri Şefik Çelik, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mehmet Karaaslan, Kayapınar mahallesindeki 800 bin TL değerindeki 5 parça arazinin satışına ilişkin yazdığı bir yazıdan dolayı hem şahsi hakaret davası hem de kamu davası açtı.

800 bin TL’lik 5 parsel arazi

whatsapp-gorsel-2024-03-10-saat-13-20-48-ef1c1f0f.jpg

Diyarbakır cumhuriyet Başsavcılığına kurum Avukatı Ömer Halefoğlu tarafından verilen dilekçede, davanın açılması talebi ve gerekçeler şöyle aktarıldı;

“29.03.2023 tarihinde şüpheli Naci Sapan Tigris Gazetesindeki köşe yazısında; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Kayapınar mahallesindeki 800 bin TL değerindeki 5 parsel arazinin satışına ilişkin mesnetsiz iftiralarda ve ihaleyi yapan ve katılanları tehdit eden cümleleri kaleme almıştır.

whatsapp-gorsel-2024-03-10-saat-13-20-54-95e560f7.jpg

Söz konusu olay nedeniyle şüpheli Naci Sapan hakkında kamu kurumunca yapılan ihale hakkında mesnetsiz iftira ve tehdit suçu nedeniyle kamu davası açılması gerekmektedir.”

Duruşma 14 Mart tarihinde

Kurum avukatının başvurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma evraklarını inceleyerek iddianame hazırladı. 5.Asliye ceza mahkemesinde açılan basit yargılama usulü ile yargılama davası ile ilgili 14 Mart Perşembe günü taraftarın ifadelerine başvurulacak. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum