Diyarbakır kayyımı taşınmazları satmaya devam ediyor!

Diyarbakır kayyımı taşınmazları satmaya devam ediyor!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Ali İhsan Su, seçimlere az bir süre kala belediyeye ait taşınmazları bedelsiz bir şekilde devrederken, bazılarını da satışa çıkardı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı ve Valisi Ali İhsan Su, 31 Mart yerel seçimler öncesi belediyenin taşınmazlarını bedelsiz bir şekilde merkezi hükümetin idaresindeki kurumlara devrediyor. Kayyım Ali İhsan Su, Mart ayında atanmışlardan oluşan “meclis kararı” ile belediye taşınmazları satılığa çıkarıldı, bazı taşınmazlarında merkezi hükümetin denetimindeki kamulara bedelsiz devretti.

Dicle ilçesinde belediye tarafından yapımı tamamlanan yeni belediye binası Dicle Kaymakamlığı’na 25 yıl süreyle bedelsiz devredilmesine karar verildi. Söz konusu kararda şöyle denildi: “Dicle İlçesi 15 Temmuz Mahallesinde Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan yeni Belediye Binasında Dicle Kaymakamlığı tarafından ‘Kadın Yaşam Merkezi ve Bilgi Evi’ kurularak, Eğitim, Kültürel ve Sosyal hizmetlerde kullanılmak üzere Dicle Kaymakamlığı’na 25 (yirmi beş) yıl süre ile bedelsiz olarak yer tahsisi talep edilmiştir.”

Taşınmaz satılığa çıkarıldı

Kayapınar İlçesine bağlı Barış Mahallesi, 35021 ada 2 nolu 4.872,70 m² 'lik alanın büyükşehir belediyesi mülkiyetinde bulunan 728,55 m²'lik taşınmazın satılığa çıkarılmasına karar verildi. Karar da şöyle denildi: “Kayapınar İlçesi, Barış Mahallesi, 35021 ada 2 nolu 4.872,70 m² 'lik alanın Büyükşehir Belediyemiz mülkiyetinde bulunan 728,55 m²'lik taşınmazın 5393 sayılı Belediyeler Kanununun 18. Maddesinin (e) bendi uyarınca 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında satış işleminin yapılması için karar alınması, bu kararı uygulamak ve ihaleleri yapmak üzere Belediye Encümenine yetki verilmesine ilişkin teklif; Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13. maddesinin ( b ) bendine göre oylama yapıldı. Aynı Yönetmeliğin 14. maddesine istinaden; yapılan oylamada katılan meclis üyelerinin oy birliği ile kabulüne karar verildi.”

Sosyal Tesis bakanlığa devredildi

Belediyenin çocuklar ve gençler için tahsis ettiği “Hazar Gölü Sosyal Tesisleri” de 25 yıllığına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bedelsiz tahsis edildi.

Kararda şu ifadeler yer aldı: “Mülkiyeti Belediyemize ait Elazığ İli Maden İlçesi Gezin Beldesi 160 ada 2 numaralı parsel 19.121,69m² yüzölçümlü taşınmazın üzerinde bulunan ‘Hazar Gölü Sosyal Tesisleri’ adlı tesisin Gençlik Kampı olarak kullanılması planlanmakta olduğu belirtilmiş olup, bahse konu taşınmazın, elektrik, su, doğalgaz, işletme v.b. tüm giderler Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait olmak üzere 25 (yirmibeş) yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesine ilişkin teklif; Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13. maddesinin ( b) bendine göre oylama yapıldı. Aynı Yönetmeliğin 14. maddesine istinaden; yapılan oylamada meclis üyelerinin oy birliği ile kabulüne karar verildi.”

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum