Kayyumlar, imarlı arazileri pazarlıyor

Kayyumlar, imarlı arazileri pazarlıyor
Son dönemlerde arazi ve mahalle satışlarıyla dikkat çeken Diyarbakır’daki kayyumlar, bir kez daha arazi satışlarıyla gündeme geldi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Görevden uzaklaştırılan Kayapınar, Yenişehir, Sur, Bismil belediye başkanları ile belediye meclis üyelerinin de katıldığı basın toplantısında açıklama yapan Yenişehir Belediyesi eşbaşkanı Mehmet Deviren, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 800 milyon TL değerindeki 98 dönüm imarlı araziyi, Yenişehir Belediyesinin ise 84 milyon TL değerindeki 14 dönüm araziyi satışa çıkardığını söyledi.

Konuya ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Deviren, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesinin belediyelere ait imarlı arazileri satışa çıkardığını belirterek, “Daha önceki kayyumlar da belediyelere ait taşınmazları usulsüz bir şekilde satışa çıkararak, kendisi ve yandaşları için gelir kaynağına dönüştürmüştü. Bugün yaşanan bu durum, geçmişteki kayyumların sergilediği pratikle aynıdır” dedi.

kay-tigris.jpeg

‘98 dönüm imarlı arazi satışa çıkarıldı’

Deviren, Büyükşehir Belediyesi’nin Kayapınar ilçesindeki Kayapınar Mahallesi’nde 5 parselden oluşan 98 dönümlük imarlı araziyi satışa çıkardığını ifade etti. Deviren, satışa çıkarılan 25265 ada 1 no’lu parselin 16 bin 487, 25266 ada 1 no’lu parselin 20 bin 097, 25276 ada 1 no’lu parselin 20 bin 083, 25277 ada 1 no’lu parsel 21 bin 652, 25278 ada 1 no’lu parsel 19 bin 041 metrekareden oluştuğunu söyledi.

‘800 milyon TL değerinde’

İmarlı arazilerin yarın saat 10.00’da Diyarbakır Büyükşehir Belediye binasında yapılacak ihale ile satılacağını aktaran Deviren, “Kayyum, halkın malı olan bu arazileri satıp, oradan elde edilecek olan yaklaşık olarak 800 milyon TL’yi giderayak yandaşlarına dağıtmak ve seçimde kullanmak için ayın 27’sinde satmak üzere ihaleye çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.

Yenişehir’den de iki parsel satışı

Büyükşehir Belediyesiyle birlikte Yenişehir Belediyesinin de 84 milyon TL değerindeki 14 dönüm imarlı araziyi satışa çıkardığını ifade eden Deviren, bu arazinin ihalesinin ise ayın 30’unda yapılacağını aktardı. Deviren, Yenişehir Belediyesinin konut alanı imarı bulunan ve satışa çıkardığı arsaların 30179 ada 1 no’lu parsel 8 bin 957,51 metrekare, 30180 ada 2 no’lu parsel 5 bin 121,27 metrekare olduğunu anlattı.

İhaleye gireceklere dava uyarısı

Söz konusu satışların ihalesine girebilecekleri uyaran Deviren, “Bu ihalelere girenler şunu bilsinler ki onlar da gaspçı ve talancı anlayışa ortak olacaklar. Haklarında açılacak tapu iptal davaları ile yatırdıkları teminatlar yıllarca içeride kalabilir, gayrimenkullerini kaybedebilir, ayrıca mahkeme süreci ve sonrasında yapı izni almaları yasal olarak zorlaşacaktır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.