Diyarbakır Kayyumu’ndan giderayak tartışmalı kararlar!

Diyarbakır Kayyumu’ndan giderayak tartışmalı kararlar!
Görevden alınan Diyarbakır Valisi ve kayyumu Münir Karaloğlu giderayak tartışmalı kararlara imza attı. Karaloğlu’nun başkanlık ettiği meclis toplantısında Kayapınar İlçesi’ndeki sağlık alanı ticari alana çevrildi.

TİGRİS HABER - Görevden alınan Diyarbakır Valisi ve kayyumu Münir Karaloğlu giderayak tartışmalı kararlara imza attı. Karaloğlu’nun başkanlık ettiği meclis toplantısında Kayapınar İlçesi’ndeki sağlık alanı ticari alana çevrildi. Onlarca kişiye ise sözleşmeli memur kadrosu verildiği iddia edildi. Yeni Vali gelmeden İmar Planında yapılan düzenleme tepkiye neden oldu.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Münir Karaloğlu, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı imzalı kararname ile merkeze alındı, yerine Mersin Valisi Ali İhsan Su atandı. Bugün kentten ayrılması beklenen Vali Karaloğlu’nun tartışmalı kararlara imza attığı ortaya çıktı.

Vali Karaloğlu’ndan tartışmalı kararlar

Edinilen bilgilere göre Vali Münir Karaloğlu'nun başkanlık ettiği son belediye meclis toplantısında tartışmalı kararlar alındı.  Kayapınar İlçe sınırlarında bulunan eğitim, sağlık ve rekreasyon alanları olarak belirlenen yerlerin İmar Planlarında değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklik ile daha önce sağlık alanı olarak belirlenen bazı yerler ticari alana çevrildi.

Kadro kıyağı

Öte yandan Vali Karaloğlu’nun başkanlık ettiği son belediye meclis toplantısında tepki çeken bir uygulamaya daha imza atıldı. Vali Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde işe giren onlarca kişiye sözleşmeli memur kadrosu verdiği iddia edildi.

Yeni vali ne yapacak?

Son meclis toplantısında alınan kararların, bugün göreve başlaması beklenen yeni Vali Ali İhsan Su’nun gelmeden önce alınması dikkat çekti. Yeni Vali Ali İhsan Su’nun eğitim, sağlık ve rekreasyon alanlarında yapılan değişiklik ve bazı kişilere sözleşmeli memur kadrosu verilmesiyle ilgili tavrı merak konusu oldu.

İhale ve şantajlarla gündeme gelmişti

Karaloğlu, yüzde 56’lık oy oranı ile seçilen HDP’li Selçuk Mızrak’ın yerine kayyum olarak atanmıştı. Kayyum olarak yönettiği belediyede, dışarıdan atanan daire başkanları, şantaj, ihale, palmiyeler, reklam giderlerine yüksek bütçe ayrılması iddiaları ile daire başkanları arasındaki kavgalarla gündemden düşmeyen Karaloğlu, geçtiğimiz aylarda Erbil Valisi’nin Diyarbakır ziyaretinde, üzerinde “Kürdistan” yazan albümle tekrar gündeme gelmişti. Karaloğlu’nun merkeze alınmasında, bu gelişmelerin büyük rolü olduğu iddia edilmişi.

Kayyum uygulaması valilere yaramadı

Bu arada önceki Vali ve Büyükşehir kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu'da merkeze çekilmişti.  Kayyum valilerin iki önemli görev üstlenmeleri kamu yararı yerine kamu zararına neden oldu.  (Tigris Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum