Diyarbakır kırmızı kategoriye demir attı!

Diyarbakır kırmızı kategoriye demir attı!
Türkiye’de 20 il mavi kategoriye geçerken, Diyarbakır kırmızıda takılı kaldı. Aşılama oranlarının düştüğü kentte vatandaşlar tedbirleri unuttu.

TİGRİS HABER - Koronavirüs tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de can almaya devam ediyor. Toplumsal bağışıklığın sağlanması için başlatılan aşı çalışmaları ülke genelinde devam ediyor. Ancak en az aşı yapan iller arasında bulunan Diyarbakır yerinde saymaya devam ediyor. Kırmızı kategoriye demir atan kentte aşılama oranı yüzde 51.4’te kaldı. Günlük aşılama oranları ise 7 bin ile 9 bin arasında. 

Mavi il sayısı 20 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir ilin daha mavi kategoriye geçtiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca,”Covid-19’a karşı ikinci doz aşı oranı Manisa’da da %75’i geçti. Böylece Mavi il sayımız 20’ye ulaştı. Hepimizin lehine sonuçlar için ikinci doz aşı oranında yarışalım!” dedi.

İyi haberler çift doz aşı ile olur

Bakan Koca, “Aşı konusunda daha hızlı hareket etmeliyiz. Toplum bağışıklığı sağlanana kadar tedbirlere daha büyük bir ciddiyetle uymalıyız. İçinde bulunduğumuz dönemde hastalığın yayılması kolaylaştı. İyi haberler çift doz aşı oranının artmasına, maske ve mesafe kuralına uyulmasına bağlı” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.