Diyarbakır Koşuyolu’ndaki çadır kent boşaltıldı

Diyarbakır Koşuyolu’ndaki çadır kent boşaltıldı
Maraş merkezli depremden etkilenen Diyarbakır’da kurulan 7 çadır kentten Koşu yolu Parkı’ndaki çadır kent boşaltıldı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Maraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden etkilenen 11 kent arasında bulunan Diyarbakır’da kurulan 7 çadır kentten biri olan Koşuyolu Parkı’ndaki 33 çadırdan 28’i boşaltıldı. Dün akşam saatlerinde çadır kentin boşaltılması için aileleri ziyaret eden polis ve zabıta ekipleri, evleri az hasarlı olanların evlerine dönmeleri ve evleri ağır hasarlı olan ailelerin ise Dicle Nehri kıyısında kurulan çadır kentte yerleşmeleri için bilgilendirdi.

AFAD çadırında kalıp da evlerine dönecek olanlara ayda 2 bin TL para ve gıda yardımının yapılacağı, parkta kalmaya devam etmeleri durumunda ise elektriklerinin kesileceği bildirilen 33 aileden 28’i çadır kenti boşalttı. 5 aile ise çadırları boşaltmayarak kalmaya yönünde karar aldı. 28 ailenin çadır kenti boşaltması üzerine, elektrikler kesildi. Çadır kentte kalan 5 ailenin elektriklerinin kesilmesi ailelerin tepkisine neden oldu.

Ayrıca, polis ve zabıta AFAD çadırları dışında, parkta kendi imkânlarıyla çadır kuranlara yönelik herhangi bir engelleme ve bildirimde bulunmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.