Diyarbakır 'Kültür Yolu Festivali'ne protesto!

Diyarbakır 'Kültür Yolu Festivali'ne protesto!
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinen Azad(TJA) ve HDP Gençlik Meclisi, 8-16 Ekim tarihlerinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde düzenlenecek ‘kültür yolu’ festivalini protesto eden yazılı bir açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - DBP, DTK, TJA ve HDP 8-16 Ekim tarihlerinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde düzenlenecek festivali protesto ederek, vatandaşların bu festivale katılmamasını istedi. Yapılan yazılı açıklamada, “Bu festivale karşı tutum almak aynı zamanda tarihe ve kültürel değerlerimize sahip çıkmanın sorumluluğu gereğidir” denildi. Kaymakam ve valiler eliyle belediyelerin rant alanına dönüştürüldüğü ifade edilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Diyarbakır kayyumuyla birlikte Amed’in Sur ilçesinde 8-16 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği festival tam da bu amaca hizmet etmekle birlikte bunun elbette farklı sebepleri de vardır. Türkiye’nin Batısında festival yasaklayanlar Sur’da düzenlenecek olan festival konusunda bu kadar hevesli olması manidardır. Sokağa çıkma yasaklarıyla altı mahallesi yerle bir edilen Sur’da onlarca insanımız yaşamını yitirdi. Beş bin yıllık tarihe sahip olan hafıza mekânı Sur’u yıkarak üzerine beton dökenler, burada işlenen insanlık suçunu perdelemek, tarihsel ve kültürel hafızamızı yok etmeye çalışmaktadır.”

Yazılı açıklamada, festival programına katkı sunan, katılım sağlayan sanatçılara yönelik çağrı yapıldı, şöyle denildi:

“Bu festivale katılmadan önce Sur’un tarihine bakın. Orada yaşamını yitirenlerin annelerinin gözyaşları halen kurumamışken, gençlerimizin kemikleri üzerine inşa edilen ucube yapıları festival yoluyla halka kabul ettirmeye çalışanların suçuna ortak olmayın. Tüm Amed halkına, demokratik kurumlara, kadınlara ve özellikle gençlere çağrımızdır; kültürümüzü, tarihimizi ve hafıza mekânlarımızı yok etmeye yönelik politikalara hizmet eden bu festivale katılmayarak net tutum almaya çağırıyoruz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum