Diyarbakır Lice yanıyor!

Diyarbakır Lice yanıyor!
Lice ilçesine bağlı Gom ve Bamitni köyünde başlayan yangın, yayılarak devam ediyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Gom ve Bamitni köylerinde sabah saatlerinde başlayan yangın yayılarak, devam ediyor. Hacı Cemil Mezrası’nda başlayan ve yayılan yangına köylüler küreklerle müdahale ederken, bölgeye iki itfaiye aracı gönderildiği öğrenildi. Müdahalenin yetersiz olduğu yerel kaynaklar tarafından belirtilirken, yangının neden çıktığı öğrenilemedi.

Yangının, Gom Mahallesi’nin mezarlığına da sıçradığı ve yerleşim yerlerine doğru ilerlediği belirtildi. Yangına müdahale için gönderilen itfaiye araçlarının da su bulmakta zorluk çektiği, çevre köylerden su aldığı bildirildi. Kayalık bölgede rüzgarın ve hava sıcaklığının da etkisiyle yayılan yangına sadece karadan müdahale edildiği kaydedildi.

Söndürülmeyen yangının Antak Mahallesi’ne doğru yaklaştığı, Gom ve Bamitni Mahallesi’nde yaşayan yurttaşların da köyün girişini kazarak, toprak ile yangının yerleşim yerine girmesini engellemeye çalıştığı öğrenildi. Köylüler, yangının ancak havadan müdahale ile söndürülebileceğini ancak sadece karadan müdahale edildiğini belirtti. Can güvenliklerinin tehlikede olduğunu dile getiren köylüler, yetkililere çağrıda bulunarak, yangına etkili müdahale edilmesini istedi.

Maddi ve manevi zararın büyük olduğu, köylülerin can güvenliği olmadığı belirtildi. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.