Diyarbakır MEB konutları için şikâyet var!

Diyarbakır MEB konutları için şikâyet var!
Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğüne konutlar ile ilgili şikâyet var. Şehitlik, köseoğlu ve iç ofis öğretmen lojmanlarında oturanların 5 yıllık süreleri dolmasına rağmen oturmaya devam ettikleri yönündeki şikâyetler CİMER’e de bildirildi.

Foto: Arşiv

TİGRİS HABER - Milli eğitim konutlarındaki memurların oturma süresi ile ilgili kuralların hiçe sayıldığı yönünde yapılan şikâyetler, müdürlüğe ve CİMER’e bildirilmesine rağmen çözümsüz kaldı.

“Konuta girmek için sıra bekleyen bulunduğu takdirde, beş yıldan fazla oturma süresi en fazla olandan başlamak üzere, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde konut boşaltılır" denilmesine rağmen, sıralı lojmanlarda oturup ta 5 yıllık oturum süreleri dolan ve çıkmayan memurların olduğu iddia edildi.

meb.jpegKonutlar peşkeş çekiliyor

Gazetemize şikâyette bulunan bir öğretmenin mesajı şöyle;

“Bu yüzden biz sırada bekleyen öğretmenler mağdur oluyoruz. Aylardır bekliyoruz kimse çıkmıyor. İl Milli Eğitime Cimerden yazmamıza ve aramalarımıza rağmen henüz sonuç çıkmadı, çıkmayacak da... Süresi geçtiği halde bu devlet konutlarında oturan ve uzun yıllar(10-15 yıl) bu konutlara çökenler varmış. Yüzlerce öğretmen Diyarbakır’da şu an sırada bekliyor. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu durum için hiçbir işlem yapmıyor, çözüm üretmiyor ve sessiz. Bu sıralı konutlar kimlere peşkeş çekiliyor, kimlere ayrıcalık tanınıyor. Bu çözümsüzlüğü bitirmek adına lütfen yardım.” (Tigris Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum