Diyarbakır MEB’den yalanlama!

Diyarbakır MEB’den yalanlama!
Diyarbakır Yenişehir'de bulunan Yenişehir Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 14 yaşındaki Şevval İnan’ın üniforma alamadığı için gittiği okuldan geri gönderilmesi haberini, Milli Eğitim Müdürlüğü yalanladı.

TİGRİS HABER - Olay Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi’nde bulunan Süleyman Demirel kampusu içerisindeki Yenişehir Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşandı. Pazartesi günü okula giden Şevval İnan, sabah İstiklal Marşı töreni bittikten sonra sınıflarına dağılacakken okul müdürünün ’formalılar içeri formasızlar dışarı’ diyerek, onu ve birçok öğrenciyi okuldan gönderdiğini iddia etmişti. Okul müdürü ve idareciler bu konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, Türkiye ve Avrupa'dan bir çok hayırsever, forması olmayan kız çocuğu için seferber oldu. Haber üzerine Diyarbakır, İstanbul, Samsun, İzmir, Ankara gibi illerden ve Almanya'dan aileye ulaşan hayırseverler kız çocuğunun forma ve elbise ihtiyacını karşıladı.

MEB’den yalanlama!

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, forma alamadığı için okula alınmayan kız ve babasının açıklamalarından sonra açıklama yapmaktan kaçınırken, daha sonra sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak, böyle bir durumun yaşanmadığını, haber ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

MEB’den yapılan açıklama şöyle: “Bazı basın organlarında ve sosyal medya platformlarında ilimizde bir öğrencimizin üniforması olmadığı için okula alınmadığı yönündeki haberler ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrencimizin eğitimden uzak kalmasına müsaade edilmemektedir, edilmeyecektir. Ayrıca konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” (İHA)

 

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum