Diyarbakır Millet Bahçesinin yapımı tam hız devam ediyor

Diyarbakır Millet Bahçesinin yapımı tam hız devam ediyor
Diyarbakır eski stadyum yerine yapılacak olan Millet Bahçesi projesinde kış koşullarına rağmen çalışmalar aralıksız sürerken, projenin 1 Ekim’de tamamlanması bekleniyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır eski stadyum alanında hizmete girecek Millet Bahçesi’nin çalışmaları kış koşullarına rağmen aralıksız sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), idaresinde yapımına başlanılan Millet Bahçesi projesinde yüklenici firma Hİ-KA Nakliye İnşaat Limited Şirketi. 12/02/2020 tarihinde ihalesi yapılan projede yer teslimi 20/05/2020’de yapılırken, projenin teslim tarihi ise 01/10/2021 olarak planlanıyor. 500 gün içinde tamamlanması beklenen projenin ihale bedeli ise 36.330.000.00 TL. 

millet-bahcesi-tigris1.jpg

Ne olmuştu?

3 Haziran 2018 tarihinde Diyarbakır'da İstasyon Caddesi'nde halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakırlılara eski stadyumun yerinin Millet Bahçesi yapılacağı müjdesini vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Eski stadı, Millet Bahçesi haline getireceğiz. İngiltere'nin Hyde Park'ı varsa bizim de bu Millet Bahçe'miz olacak” ifadeleri üzerine başlayan süreç devam ediyor. Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesinde bulunan ve 52 dönüm arazi üzerinde bulunan eski Atatürk Stadyumu Ekim 2016’da yıkıldı. Eski stadyumun yerine AVM ve rezidans projesi yapılacağı söylenirken daha sonra bu projenin iptal edilmesiyle bu alanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Millet Bahçesi yapılması yönünde bir süreç başlatılmıştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum